Recensie: ‘Bitterzoet’, Jennifer L. Armentrout

Schrijfster Jennifer L. Armentrout weet ons al jaren aan de pagina’s gekluisterd te houden met haar spannende verhalen over wachters en demonen. Een novelle mocht daarbij dan ook zeker niet ontbreken. We nemen een kijkje in het leven van Jasmine, die de schok van haar leven krijgt als haar voormalige beste vriend, wachter Dez na drie jaar weer voor haar deur staat. Weten ze hun vriendschap te herstellen of wordt het misschien wel meer? Tijd om ‘Bitterzoet‘ te lezen!

‘Dez en Jasmine waren onafscheidelijk. Hij was haar beste vriend, haar soulmate, met wie ze samen opgroeide en door wie ze leerde wat het betekent om een wachter te zijn – om demonen te bestrijden en de balans te bewaren tussen goed en kwaad. Maar toen verdween Dez plotseling. Nu, drie jaar later en tien keer knapper, is hij opeens terug en hij wil de draad met Jasmine weer oppakken. Maar durft zij dat risico nog wel te nemen? Dez krijgt zeven dagen om haar vertrouwen terug te winnen. Zeven dagen om haar hart te veroveren – of het opnieuw in duizend stukken te breken…’ (uitgegeven door Zomer en Keuning)

Ik kan inmiddels toch wel zeggen dat ik fan ben van de schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout en haar populaire serie ‘Dark Elements’. De wereld van de wachters blijft in ieder boek mateloos interessant! Een novelle mocht in deze serie dan ook zeker niet ontbreken, en al helemaal niet over een personages dat door velen geliefd is uit de vorige boeken. Maak je maar weer op voor een pareltje van Armentrout!

In ‘Bitterzoet’ nemen we een kijkje in het leven van Jasmine. Een aardig personage die altijd het beste wil voor de mensen om haar heen. Al helemaal voor haar beste vriend Dez. Althans dat was drie jaar geleden. Nu hij weer voor haar neus staat na een hele lange tijd niets van zichzelf te hebben laten horen, is Jasmine vooral geïrriteerd. En dat wordt zeker niet minder erg als Dez haar komt ‘claimen’ om met haar te trouwen. Armentrout zet met Jasmine een fijn, grappig personage neer om je mee te nemen in de wereld van de wachters. Haar kracht en onafhankelijkheid hebben we nog niet eerder zo sterk gezien, vanaf de eerste pagina, bij een personage in de boeken van de schrijfster. In de andere boeken zien we toch vooral terugkomen dat de hoofdpersonages wat onzeker zijn, dat ze aanmoediging nodig hebben van een knappe wachter of demon. Daar is bij Jasmine geen sprake van, deze bad ass meid weet vanaf het begin wat ze wil en hoe ze dat moet krijgen. Dat ze daarbij het hart op de tong heeft en er van alles uitflapt, maakt het een geweldig om haar verhaal te volgen! Alsof je op pad bent met die goede vriendin die alles zegt wat ze denkt.

‘Bitterzoet is fantasy op en top!’

Armentrout steekt dit boek in op een andere manier dan we in de ‘Dark Elements’ van haar gewend zijn. Waar de liefdesverhaallijnen in de vorige boeken een iets langer aanloop hadden krijgen we dit keer vooral over een liefdesrelatie te lezen die in eerste instantie gebasseerd is op fysieke aantrekkingskracht, wat uiteindelijk meer ontvouwt in een emotionele relatie. Een verfrissende nieuwe insteek, waardoor dit boek je ook zeker zal verrassen. De schrijfstijl van Armentrout is zoals we inmiddels van haar gewend zijn, heerlijk vlot met een goed oog voor detail. Zo worden de plekken die Jasmine en Dez bezoeken weer tot in precisie beschreven waardoor je het idee hebt dat je naast ze staat, maar blijft de vaart goed in het verhaal. ‘Bitterzoet’ is daardoor wel een beetje voorspelbaar geworden. Plottwisten zie je vanaf een afstand aankomen en je kunt wel raden hoe het verhaal gaat eindigen. Dit doet voor mij geen afbreuk aan dit vooral liefdevolle verhaal over de opbloeiende liefde tussen Jasmine en Dez. Een mooi extraatje voor fans van de serie!

‘Bitterzoet’ is een fijne novelle, waarin we nog dieper de wereld van de wachters induiken. Fantasy op en top! Waar in de vorige boeken vooral de ‘menselijke’ kant van het verhaal werd belicht, krijgen we in dit boek vooral de kant van de wachters te zien. Een mooie manier om fans nog meer kennis te laten maken met het verhaal. Het is dan ook een aanrader om dit boek voor de andere drie delen van de ‘Dark Elements’ serie te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.