Recensie: ‘Black Journal + pennenset’

Creatief aan de slag gaan in een bullet journal, we doen het inmiddels alweer een aantal jaren met heel veel plezier! Niets leukers dan een nieuwe stijl of manier van handletteren ontdekken om de pagina’s te voorzien van pakkende quotes, to-do lijsten of notities. Mus creatief, dé uitgeverij als het aankomt op bullet journals brengt fervent liefhebbers van de boekjes een nieuwe uitdaging: ‘Mijn Black Journal‘. Een journal met zwarte pagina’s om je creativiteit tot uiting te brengen. Daarbij brengen ze ook een prachtige ‘Mijn black journal pennenset‘ uit om je helemaal op weg te helpen! Boekhopper’s Bullet Journal expert Romy testte het uit!

Catchy, kwalitatieve, hardcover notitieboekjes met door en door zwart papier met witte dots. Laat de creatieveling maar in je los want dit is een compleet nieuwe uitdaging voor bullet journal liefhebbers. We zijn de witte bullet journal pagina’s inmiddels gewend met daarop de zwarte puntjes die een houvast zijn voor iedere handletterfan. Boekhopper kreeg de ‘Mijn Black Journal’ met panterprint binnen, met daarbij het bijpassende ‘Mijn Black Journal pennenset’. De zwarte panterprint black journal bevat 140 grams dikke, zwarte pagina’s waardoor je geen kans hebt op doordrukken. De stipjes staan op 5 mm afstand van elkaar, net zoals de reguliere bulletjournals. Het pennenset bevat 10 neon gelpennen en 5 metallic brushpennen die uitermate geschikt zijn om mee te schrijven, handletteren en tekenen. Tijd om pen op papier te zetten!

Het design van deze bullet journal: I love it! De buitenkant is mat zwart met daarop in glans de panterprint gedrukt. Niet te opvallend, maar het geeft het net dat beetje extra! Wie de journal opslaat komt daar eerst een boekje tegen met handige tips en tricks om zelf aan de slag te gaan met de journal. Het vergt enige creativiteit om te schakelen van de bekende witte pagina’s naar de zwarte. Maar als je eenmaal aan de slag gaat went dat heel erg snel. Vooral ook door het prachtige pennenset dat Mus creatief erbij heeft uitgebracht. De neon pennen zijn perfect voor het fijnere werk, de top van de pen laat een dunne lijn achter die ook erg mooi uitkomt als accentkleur. Maar het zijn de brushpennen (speciale pennen waar je zowel dikke als dunnen lijnen mee kunt maken) die een wauw effect geven aan iedere journal illustratie! (Hieronder vind je een sample van de kleuren).

Zowel de journal (het is en blijft het perfecte formaat om overal mee naartoe te nemen) als de pennen zijn erg handzaam om mee te werken en drogen ook niet snel uit waardoor ze lang meegaan. De pennen hebben daarnaast een erg mooie uitwerking op papier, de kleur die in de stift zit is ook de daadwerkelijk kleur die je op papier krijgt. Wel een tip om, hoewel de pennen niet doordrukken op de volgende pagina, je illustratie of handettering wel goed te laten drogen. Anders stempelen ze de pagina ervoor.

Ik ben fan van de ‘Mijn Black Journal’. De kwaliteit van zowel de journal als de pennen is geweldig! Deze manier van journaling boort een nieuwe kant van je creativiteit aan en geeft een nieuwe dimensie aan een van de meest populaire activiteiten om te doen van dit moment. Laat je creativiteit spreken, ontdek welke prachtige creaties je kunt maken op het zwarte papier en laat je verbazen door de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.