Recensie: ‘Borrow my Heart’, Kasie West

Als er een schrijfster is die heel YA-liefhebbend Nederland (en eigenlijk de hele wereld) in een jubelende staat krijgt bij het verschijnen van een nieuw boek, dan is het schrijfster Kasie West wel! We kennen haar van de bekende verhalen ‘Places werven never been’ en ‘Library Kiss’. Deze zomer brengt de schrijfster ons een nieuw, zoet en knuffelbaar verhaal met ‘Borrow my Heart‘!

‘Wren is used to being called a control freak. She doesn’t care; sticking to the list of rules she created for herself helps her navigate life. But when a cute guy named Asher walks through the door of her neighborhood coffee shop, the rulebook goes out the window. Asher is cute, charming . . . and being catfished by his online crush. So Wren makes an uncharacteristically impulsive decision—she pretends to be the girl he’s waiting for to save him from embarrassment. Suddenly she’s fake-dating a boy she knows nothing about. And it’s . . . amazing. It’s not long before Asher has her breaking even more of her own rules. But will he forgive her when he finds out she’s not who she says she is? Wren’s not so sure. . . . After all, rules exist for a reason.’ (Uitgegeven door Penguin Random House).

De boeken van Kasie West, ik hou ervan! Ze zijn altijd zo heerlijk romantisch, vol tienerdrama maar vooral ook boeken waarin de groei van het hoofdpersonage voorop staat. Iets dat we ook terug zien komen in haar nieuwe boek ‘Borrow my Heart’, waarmee ze niet alleen een liefdevol maar ook een emotioneel verhaal neerzet.

In ‘Borrow my Heart’ maken we kennis met Wren, de bevlogen jonge vrijwilligster van het dierenasiel. Een jonge meid met het hart op de juiste plek, maar ook iemand die wordt gevormd door haar thuissituatie. Haar moeder heeft zeven jaar geleden besloten om haar biezen te pakken en haar eigen pad te volgen, haar twee dochters en man achterlatende. Wren heeft de taak op haar genomen om voor haar vader te zorgen, waardoor ze zich meer verantwoordelijk voelt voor haar thuissituatie dan goed voor haar is. West brengt ons een hoofdpersonage waar je vanaf de eerste pagina van gaat houden. Haar spontane manier van doen, haar zorgzame karakter en haar drang om iedereen en alles te redden, maken dat je meteen een band met haar vormt en meeleeft met alles wat ze beleeft. Het is haar kwetsbare kant die deze band verdiept en waardoor je het liefst in het verhaal zou willen springen om haar te helpen. West neemt ons in dit coming-of-age verhaal mee in de zoektocht van Wren naar wat ze in het leven wil, wie ze wil zijn en wie ze daarbij wil toelaten in haar leven. Een zoektocht die ze samen met de lezer aangaat en die je zelf ook aan zal zetten tot denken.

‘Een verhaal uit duizenden!’

West brengt deze mooie verdiepende laag in een ogenschijnlijk bubbly en luchtig verhaal, dat bol staat van de liefde. Terwijl Wren haar rol in het gezin en de wereld om haar heen probeert te vinden, probeert ze tegelijkertijd Asher te helpen die wordt gecatfished door zijn online date. Hoewel hij denkt te daten met zijn online crush Gemma en alles over haar te weten, leren Wren en Asher elkaar steeds beter kennen in de prikkelende dialogen die worden gevoerd als zij Gemma’s plaats inneemt. West brengt ons een verhaal waar je vanaf de eerste pagina van gaat houden, met alle ingrediënten van een goede YA. Ze brengt ons een coming-of-age verhaal met een pakkende verhaallijn die aanzet tot denken, brengt ons een hoofdpersonage dat straalt door haar kwetsbaarheid en tegelijkertijd haar kracht en geeft ons een romantisch verhaal dat daarnaast ook nog eens mooie humoristische momenten bevat. En dat alles dan ook nog eens met een emotioneel verhaal dat eronder ligt. West mag met recht de Queen van de YA worden genoemd, want ‘Borrow my Heart’ is een geweldig staaltje schrijfwerk dat ontzettend moeilijk is om weg te leggen.

Ik ben meer dan fan van ‘Borrow my Heart’ van Kasie West. Meerdere malen wist het mij aan het lachen te krijgen, terwijl ik ook de tissues bij de hand kon houden door de vele emotionele momenten in het verhaal. West brengt ons een geweldig YA coming-of-age verhaal waarin de perfecte balans is gevonden tussen luchtige en emotionele momenten, liefde en humor en kwetsbaarheid en kracht. Een verhaal uit duizenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.