Recensie: ‘Bride’, Ali Hazelwood

Ali Hazelwood, ze weet ons inmiddels al jaren te verrassen met spannende, romantische en catchy boeken. Van ‘De liefdeshypothese’ tot ‘Check & Mate’. Dit voorjaar brengt de schrijfster haar eerste fantasieboek voor volwassenen uit ‘Bride‘, dat door uitgeverij The Best of YA in een prachtig jasje is gestoken met holografische letters!

‘Misery Lark is een buitenbeentje. En de dochter van de machtigste vampier van Noord-Amerika. Twee dingen die elkaar – op z’n zachtst gezegd – nogal bijten… Misery’s rustige leventje tussen de mensen is voorbij wanneer haar vader haar als troef inzet voor een historische wapenstilstand met hun grootste vijanden – de weerwolven. Haar rol in dit pact? Ze moet trouwen met Lowe Moreland, de alfaweerwolf. Lowe voldoet precies aan het beeld dat Misery van weerwolven heeft: wreed, onverschrokken en autoritair. Maar Misery heeft zo haar eigen redenen om zich over te geven aan dit gearrangeerde huwelijk. Ze zet alles op alles om terug te krijgen wat ooit van haar was – zelfs als dat betekent dat ze haar leven zal moeten delen met een weerwolf.’

De boeken van Ali Hazelwood, ik ben er inmiddels helemaal verslingerd aan geraakt en kan niet wachten totdat ze haar volgende boek uitbrengt. Zeker niet wanneer het een combinatie is van fantasy, Young Adult en Chicklit, en laat dat nou precies zijn wat ze ons in haar nieuwe boek brengt! Maak kennis met het bruisende, oh zo verslavende en weer heerlijk geschreven verhaal ‘Bride’.

In ‘Bride’ maken we kennis met Misery, een rebelse vampier die het leven op haar eigen manier beleeft: vol tegendraadse acties, een klein vleugje drama en gaan en staan waar je zelf wilt. Iets waar brut verandering in komt als haar vader besluit dat ze moet trouwen met alfa weerwolf Lowe om zo een lange oorlog tot een wapenstilstand te brengen. Niet precies wat Misery voor ogen had, maar misschien levert het haar wel meer op dan gedacht! Hazelwood brengt ons twee personages zoals we van haar gewend zijn. Een vrolijke, heerlijk tegendraads vrouwelijk hoofdpersonage waar we meermaals door in de kreukels liggen van het lachen en een ietwat nors, knap en dominant mannelijk hoofdpersonage waar je beetje bij beetje meer over te weten komt. Een bekende formule rondom personage die we vaker hebben gezien en werkt als een trein, maar Hazelwood is niet bang om daar een beetje vanaf te stappen. Zo zagen we in haar vorige boeken nog wel eens voorbijkomen dat het vrouwelijke hoofdpersonage wat onbeholpen was, iets wat we totaal niet terug zien komen bij Misery. Misery weet wat ze wil en gaat voor haar doelen, daar heeft ze niemand bij nodig en zeker geen love interest. Hazelwood brengt ons dan ook twee personages die zo nu en dan flink met elkaar botsen, wat hun liefdesrelatie alleen maar interessanter maakt. We krijgen namelijk alles uit eerste hand mee doordat we het verhaal vanuit de ik-vorm te lezen krijgen. Een fijne manier van verhaalvertelling die je een goed beeld geeft van de gedachtes van Misery, maar je ook door de dialogen die ze voert met Lowe een inkijkje geeft in zijn leven.

‘Romantisch, vol pakkende personages en verslavend goed geschreven!’

Hazelwood zet de emoties van haar personages weer centraal en weet daarmee te overtuigen vanaf de eerste pagina. Naast dat dit boek weer heerlijk leest door haar pakkende schrijfstijl, die ook in dit boek mooi vlot is, zijn het vooral de ontroerende momenten die het speciaal maken. Zo heeft Lowe een prachtige band met zijn familie, die Hazelwood met veel passie naar het papier heeft vertaald, alsof je zelf even onderdeel bent van zijn familie. De schrijfster heeft een fijne balans gevonden tussen het brengen van een ontroerend, maar ook zeker heerlijk dramatisch verhaal, en de romantiek in ‘Bride’. We worden weer getrakteerd op een sterk staaltje romantische schrijfkracht en voor de liefhebbers zal dit boek dan ook zeker niet teleurstellen.

‘Bride’ is wederom een fijn boek van de hand van Hazelwood. De schrijfster gaat iets van haar gebaande paden af en brengt ons een verhaal waar je helemaal verslingerd aan raakt door de mooie emoties die naar voren komen, de catchy personages en spannende verhaallijn. Met een flinke dosis romantiek erbij is dit precies waar je als Hazelwood fan op zit te wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.