Recensie: Calendar Girl (Januari), Audrey Carlan

In de VS zijn er inmiddels al twee miljoen boeken van verkocht en het boek werd aan maar liefst 32 landen verkocht. Calendar Girl, van Audrey Carlan, wordt nu al vergeleken met het razend populaire Fifty Shades. Calendar Girl is een verhaal over liefde, je staande houden in moeilijke situaties en jezelf leren kennen.

26842_570f95f84a3fc_26842Calendar Girl gaat over Mia Saunders, een knappe jonge vrouw met een schuld van 1 miljoen dollar die binnen een jaar afbetaald moet worden. Haar tante blijkt een escortbureau te hebben en Mia houdt wel van een uitdaging. Elke maand krijgt ze een nieuwe cliënt: van een beroemde Franse kunstenaar tot de zeer aantrekkelijke zoon van een maffiabaas. 12 maanden, 12 mannen, verliefd worden is geen optie…

Het is de droom van iedere schrijver om zijn of haar boek meteen aan meerdere landen te verkopen en miljoenen mensen over de wereld jouw boek te laten lezen. Audrey Carlan overkwam het met haar Calendar Girl serie. Het eerste deel van de serie, Januari, is een wervelstorm aan liefde, lust en emoties, die je in één zucht uitleest. Carlan heeft een gemakkelijke schrijfstijl waardoor je ook al snel in het boek zit en er niet veel voor hoeft te doen om je aandacht erbij te houden.

De verhaallaag over de drijfveer van Mia zorgt voor inhoud en diepgang

Dat het boek met Fifty Shades wordt vergeleken gaat voornamelijk over het feit dat het boek veel erotisch getinte scenes bevat. Maar toch is dat niet de hele basis van dit boek. Het verhaal heeft meerdere lagen waardoor het niet oppervlakkig is. De verhaallaag over de drijfveer van Mia zorgt voor inhoud en diepgang.

Januari is een goede start van de Calendar Girl serie en legt de lat aanzienlijk hoog voor de rest van de serie. Als je opzoek bent naar een boek met spanning, hartstocht en humor dan is Calender Girl zeker een aanrader.

Heb jij Calendar Girl (Of het boek Nooit verliefd worden, waar alle drie de eerste delen inzitten) ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vond!

3 Comments

Add Yours
  1. 1
    Jetty Leising

    Super leuk, sexy, grappig en verrassend de maanden januari, februari en maart. Jammer dat het uit was. In een en een halve dag gelezen! Verslavend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.