Recensie: ‘Collector’s editions City of Bones en City of Ashes’, Cassandra Clare

Een fervent boekenlezer en speciale edities, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De laatste jaren zien we steeds vaker prachtige speciale edities verschijnen van onze favoriete boeken, waarvoor we maar al te graag naar de boekhandel rennen. Walker Books brengt ons twee prachtige speciale edities van ‘City of Bones’ en ‘City of Ashes’ en ik kan je zeggen: dit zijn twee pareltjes om te koesteren! Zowel voor het prachtige verhaal die ze huize als de prachtige cover art!

‘City of Bones’ – Cassandra Clare

Het boek waarmee het allemaal begon ‘City of Bones‘, het eerste verhaal uit ‘The Mortal Instruments’ serie. Waarin we voor het eerst kennismaakten met de wereld van de schaduwjagers, heksenmeesters, demonen en andere magische wezens. En uiteraard het boek waarin we kennismaakten met literaire held Jace waar we gezamenlijk voor in katzwijm vielen. Walkers Books heeft deze prachtige collector’s editie van het boek uitgebracht waar de schrijverscarrière van schrijfster Cassandra Clare meer dan vijftien jaar geleden mee begon. Naast de prachtige buitenkant van het boek, zit er in dit boek een nieuwe brief van Clare en is het binnenwerk net zo mooi als de buitenkant!

In ‘City of Bones’ volgen we de vijftienjarige Clary. Al haar hele leven heeft ze het gevoel dat ze anders is. Maar wat er precies anders aan haar is, dat wordt voor haar pas duidelijk wanneer ze oog in oog staat met een grote demon die het op haar heeft gemunt. Sterke schaduwjager Jace weet haar te redden, maar niet van het lot dat haar te wachten staat door haar geschiedenis. Jace introduceert haar beetje bij beetje in de wereld van de schaduwjagers, een wereld waar Clary’s ouders een groot onderdeel van zijn, met alle gevolgen van dien. Clare introduceert ons in deze magische wereld met een meesterlijke beeldende schrijfstijl, waarbij we mee worden genomen op de tochten die Clary, Jace en hun vrienden maken. Waar we oog in oog staan met bloeddorstige demonen en waar we kennismaken met de wereld van de niet zo vriendelijke feeën. De schrijfster zet een sterk staaltje worldbuilding neer en weet ons helemaal mee te voeren in het verhaal. Een verhaal dat rijk is aan geschiedenis en bijverhalen, die het nog meer tot leven laten komen. ‘City of Bones’ weet je te betoveren en verslingerd te maken aan de interessante wereld die Clare heeft gecreëerd, waarbij spanning, liefde, vriendschap en haat elkaar in rap tempo afwisselen. Maar daarmee een bruisend verhaal vormen!

City of Ashes – Cassandra Clare

Naast ‘City of Bones’ heeft Walker Books het tweede deel in de serie ‘City of Ashes‘ ook in een nieuw jasje gestoken en wat voor een! Deze prachtige blauwe collector’s editie, komt met een dito zo mooi binnenwerk en ook weer een brief van Clare. Waar we in het eerste deel al werden gegrepen door het verhaal wordt dat in ‘City of Ashes’ alleen maar meer. Dit boek kon ik niet wegleggen totdat het uit was, ik heb het gelezen van vroeg in de middag tot laat in de avond!

In ‘City of Ashes’ volgen we Clary, Jace en hun vrienden terwijl ze verder in de wereld van de demonen, schaduwjagers en hun geschiedenis duiken. Een spannende tijd breekt aan in het leven van Clary, wat nog net even moeilijker wordt gemaakt door een uitspraak van een zeer belangrijk persoon in haar leven en haar liefde voor Jace. Een verboden liefde, waar ze niets mee mogen doen. Maar dat is lastiger dan ze in eerste instantie zouden verwachten. Clare duikt met haar tweede boek echt de diepte in. De verhaallijn voelt rijk, je leert meer over de geschiedenis van de schaduwjagers, de gave die ze hebben, maar ook de gevolgen die daar bij komen kijken. We krijgen een inkijkje in het verleden en de keuzes die daar zijn gemaakt. Maar Clare zoekt niet alleen de diepte op in de verhaallijn, ook bij de personages. We krijgen een beeld van de gebeurtenissen die hen hebben gevormd en over de unieke kwaliteiten die ze beschikken. Waarbij we vooral een mooie openheid zien in de dialogen die worden gevoerd. Dit geeft het verhaal meer gelaagdheid en maakt dat je een band opbouwt met de personages.

Uiteraard staat dit deel ook weer bol van de spanning, die door Clare prachtig naar papier wordt gebracht met haar beeldende schrijfstijl. Waar ze in het eerste boek soms wat terughoudend was, zien we nu lange passages met prachtige beschrijvingen waarin we echt meelopen met de personages bij de plekken die ze bezoeken. Iets dat dit verhaal voor mij compleet maakt en het misschien wel het beste verhaal maakt uit de hele serie!

Beide boeken zijn te koop op Amazon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.