Recensie: ‘Contrast’, Liz Hartevelt

Schrijfster Liz Hartevelt, ze houdt ons aan de pagina’s gekluisterd met haar pakkende feelgoodboeken, met een steamy randje. Dit voorjaar verrast ze ons met een nieuw bruisend verhaal, dat je zeker ook zal gaan ontroeren. Maak kennis met ‘Contrast‘, het verhaal dat deze zomer niet mag ontbreken bij een fijne strandmiddag!

‘Als Kara Luke tegenkomt op Pinkpop komt hij haar bekend voor, maar ze vindt hem vooral aantrekkelijk. Het blijft niet bij die ene keer, ze komt hem steeds vaker tegen. Is hij soms een stalker? Luke mag dan wel leuk zijn, Kara heeft haar portie vervelende mannen wel gehad. Luke worstelt met het plotselinge overlijden van zijn beste vriendin Noa. Hoe kun je doorgaan alsof er niets gebeurd is wanneer je iemand kwijtraakt die zielsveel voor je betekende? Kunnen Kara en Luke hun angsten overwinnen en ervoor openstaan om elkaar echt te zien voor het te laat is?‘ (Uitgegeven door Loft Books).

Feelgoodboeken, je kunt me ’s nachts wakker maken voor een goed verhaal waarin alle ingrediënten van dit genre perfect tot uiting komen. Van pakkende, maar ook enigszins complexe personages, tot verhaallijnen die heerlijk romantisch zijn en een schrijfstijl die vlot en catchy is. Schrijfster Liz Hartevelt brengt ons zo’n verhaal!

In ‘Contrast’ maken we kennis met Luke en Kara. Kara, een ogenschijnlijke stoere meid die de wereld in haar eentje aankan, gaat gebukt onder gebeurtenissen uit het verleden. Een relatie is dan ook het laatste waar ze op zit te wachten, haar leven staat momenteel in het teken van lol hebben en vooral niet teveel banden aangaan met mannen. Een allesverwoestende gebeurtenis heeft Luke naar een punt in zijn leven gebracht waar hij het allemaal even niet meer overziet. Zijn altijd vrolijke zelf is naar de achtergrond verdwenen en met alles wat er gaande is, is het lastig om zichzelf terug te vinden. Met Kara en Luke brengt Hartevelt ons twee complete tegenpolen die allebei worstelen met het leven door gebeurtenissen uit het verleden. We worden dicht bij de twee in de buurt gebracht, doordat de schrijfster het verhaal vanuit hen beide heeft opgetekend. Hierdoor staan we naast de personages, beleven we ieder moment met hen mee en worden we deelgenoot gemaakt van hun gedachtes en gevoelens. Een mooie manier van Hartevelt om ons echt een band op te laten bouwen met de personages en met ze mee te kunnen leven.

‘Hartevelt beschikt over een meesterlijke vlotte pen en goed gevoel voor timing!’

Hartevelt weet als geen ander waar het genre om vraagt en heeft haar schrijfstijl hier op geperfectioneerd. ‘Contrast’ schittert dan ook vooral door haar meesterlijke vlotte pen en gevoel voor timing. Waarbij ze er wel veel oog voor heeft gehouden om Kara en Luke een eigen stem te geven. Een mooie manier van verhaalvertelling die ervoor zorgt dat je vanaf de eerste pagina het verhaal in wordt gezogen. Iets dat ook zeker komt door haar keuze voor onderwerpen. Hartevelt schuwt er niet voor om ietwat heftigere onderwerpen naar voren te brengen, zoals stalking en geweld, maar ook meer emotionelere onderwerpen zoals rouwen en mentale klachten. Complimenten voor de schrijfster om deze onderwerpen met respect in het verhaal te verwerken en het daarmee alleen maar meer realistisch te laten voelen.

Het mag duidelijk zijn: ‘Contrast’ is een fijne feelgood die aan alle voorwaarden voldoet voor een goed boek! De personages zijn prachtig menselijk, de schrijfstijl is precies goed en de verhaallijn maakt het helemaal compleet. Voor lezers die daarnaast op zoek zijn naar een steamy verhaallijn ten midden van dit alles: je zult zeker niet teleur worden gesteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.