Recensie: ‘De beminde’, Kiera Cass

Whoop whoop, de queen van YA romance boeken is terug! Kiera Cass (uiteraard heb ik het over deze schrijfster) brengt ons ‘De beminde’ waarmee ze ons wederom meeneemt in de wereld van prinsen en prinsessen, prachtige jurken en spannende plannen.

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen. 

Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Als er een nieuw boek van Kiera Cass verschijnt dan maakt mijn YA hart toch altijd wel een sprongetje. Haar boeken zijn heerlijk romantisch, nemen je echt mee naar het hof en laten je in katzwijm vallen met alle prinsen en koningen. De Selectie serie behoort tot een van mijn favoriete series en de verwachtingen voor ‘De beminde’ waren dan ook hoog. Verwachtingen die helemaal waar zijn gemaakt: het verhaal pakt vanaf de eerste pagina, het is vlot geschreven en Cass slaat een nieuwe weg in met dit verhaal.

In ‘De beminde’ maken we kennis met Hollis. Een pittige dame met het hart op de tong, die op het punt staat om koningin te worden. Al wordt ze aan het twijfelen gebracht over haar verdere leven aan het hof door een mysterieuze en knappe vreemde jongen. Met Hollis zet Cass een personage neer waar je vanaf de eerste pagina mee meeleeft. Ze is heerlijk recht voor zijn raap en schroomt niet om haar mening te verkondigen. Doordat ze daarnaast een fijne, grappige innerlijke stem heeft en haar gedachtes door Cass met veel precisie naar het papier worden vertaald, leer je haar ook goed kennen. Wat ik zelf vooral heel leuk vond aan Hollis is dat ze niet het ‘naieve’ meisje uithing dat meteen verliefd wordt op het leven aan het hof. Nee, ze is kritisch en laat haar mening horen, iets dat gaandeweg het boek steeds meer terugkomt. Hierdoor dwingt ze respect af en zul je veel ‘You go girl!’ momenten hebben.

‘‘De beminde’ is een prachtige, vlot geschreven verhaal dat je helemaal in de Cass vibe brengt’

Het verhaal is zoals we van Cass gewend zijn, bol van de liefdevolle momenten, de spannende onderliggende laag van politieke problemen aan het hof en doorspekt met humor. Toch slaat de schrijfster met dit verhaal een andere kant in. Waar in de vorige boeken het leven aan het hof vaak met een sugar coating werd gebracht, schetst Cass nu een realistischer beeld en laat ze haar personages afkeer ook goed zien. Dit zorgt ervoor dat het verhaal echter overkomt. Helaas blijf je op het einde wel met flink wat vragen zitten en worden sommige scènes iets te snel geschreven waardoor ze niet allemaal even goed te volgen zijn. Gelukkig maakt dit boek onderdeel uit van een tweeluik en zouden de vragen zomaar eens kunnen worden beantwoord in het vervolg.

Over de schrijfstijl van Cass kan ik kort zijn, deze is perfect voor dit verhaal. Waar er vertraging in het verhaal moet worden gewerkt laat de schrijfster prachtige, beeldende volzinnen zien waardoor je de scènes helemaal voor je ziet. Moet de vaart erin, dan maakt Cass gebruik van korte zinnen om de spanning goed aan te duiden. Een schrijfstijl om vanaf de eerste pagina van te houden!

‘De beminde’ is een prachtige, vlot geschreven verhaal dat je helemaal in de Cass vibe brengt. Heerlijk romantisch, spannend en bij vlagen ook zeker grappig. De schrijfster slaat een nieuwe weg in en laat zien dat deze meer dan werkt!

Heb jij ‘De beminde’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van het verhaal vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.