Recensie: De boekwinkel op de hoek, Annie Darling

Oneindige rijen romantische boeken, grappige draagtassen en een tearoom waar je dagenlang wilt blijven zitten. Het zijn de ingrediënten voor de nieuwe boekwinkel van hoofdpersoon Posy in ‘De boekwinkel op de hoek‘ van Annie Darling.

9200000071852494Posy Morland heeft al nauwelijks een idee wat ze moet met de noodlijdende boekwinkel die ze geërfd heeft, laat staan dat ze weet wat ze moet met medewerker Sebastian – ook wel bekend als De Vervelendste Man Ooit™. In een halfjaar probeert ze de winkel om te toveren tot de eigenzinnige Londonse boekenhotspot die ze voor ogen heeft. Als Sebastian haar nou eens haar gang liet gaan… 
Toevlucht zoekt ze in de oneindige voorraad romantische comedy’s die de winkel rijk is. Lezend van goed einde naar goed einde vraagt ze zich af: ligt er ook een happily ever after voor de winkel én haar in het verschiet?

Het is haar debuut, en wat voor een debuut. Schrijfster Annie Darling heeft een verhaal neergezet dat je niet weg kunt leggen voordat het uit is. Haar schrijfstijl is vlot, grappig en creatief. Daarnaast combineert ze twee genres met elkaar die genadeloos in elkaar overlopen. Zo beschrijft ze het verhaal van Posy in romanvorm, maar tegelijkertijd ook in een vorm die in een bouquetreeks niet zou misstaan.

Schrijfster Annie Darling heeft een verhaal neergezet dat je niet weg kunt leggen voordat het uit is

‘De boekhandel op de hoek’ is een echte feelgood-roman. We volgen het verhaal van Posy die een boekhandel erft, met alle gevolgen van dien. Darling heeft ervoor gezorgd dat het geen langdradig verhaal is geworden over het houden van een boekhandel, maar een verhaal met hilarische momenten tussen de hoofdpersoon en ‘de vervelendste man ooit’. Het einde is een beetje voorspelbaar, maar met een fantastische roman als deze is dat maar een klein detail.

‘De boekwinkel op de hoek’ is geweldig geschreven, staat vol van de liefde voor boeken en kun je pas wegleggen als je het uit hebt.

Heb jij ‘De boekwinkel op de hoek’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.