Recensie: ‘De edele opdracht’, Julia Quinn

Zodra er een nieuw ‘Bridgerton’ boek verschijnt maakt mijn hart altijd een klein sprongetje. Schrijfster Julia Quinn weet ons al meerdere boeken compleet te fascineren met haar verhalen over de telgen van de Bridgerton’s. Tijd om daar weer een nieuw boek aan toe te voegen over Hyacinth Bridgerton, de flapuit van de familie, met ‘De edele opdracht‘.

Hyacinth Bridgerton is intelligent, scherp van tong en een behoorlijk felle tante. Gareth St. Clair is gefascineerd door haar. Als hij in de problemen raakt, vraagt hij Hyacinth om hulp. Zijn vader is van plan het St. Clair-fortuin over de balk te smijten en Gareth staat machteloos. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft, zou te maken kunnen hebben met een oud dagboek. Dat is geschreven in het Italiaans en is daarmee -volkomen abracadabra voor hem – maar niet voor Hyacinth.’ (Uitgegeven door Boekerij, vertaald door Karin Breuker)

Als er één boekenreeks is waarbij ik telkens uitkijk naar een nieuw deel, dan is het Bridgerton wel. Sinds ik de Netflix serie zag was ik meteen helemaal verslingerd aan de verhalen over de Bridgerton kinderen en zeker toen ik erachter kwam dat de boeken drie keer zo goed zijn! Julia Quinn brengt ons deze zomer het verhaal van Hyacinth, de jonge Bridgerton zus waar we eigenlijk nog maar weinig over weten. Maar boy oh boy, wat zet Quinn weer een topper van een verhaal neer!

Hyacinth Bridgerton, een slimme, pittige maar ook liefdevolle en grappige jonge dame die klaar is om de man van haar dromen tegen te komen. Maar die komt via een andere situatie in haar leven dan ze dacht. Quinn trapt dit verhaal, vol charmante momenten, hoffelijkheid en uiteraard de nodige liefdesverhalen, af met een hoofdstuk over Gareth St. Clair, de man die al een tijdje is gefascineerd door de goedlachse Hyacinth. Als hij op het matje wordt geroepen door zijn vader, weet hij dat er iets niet in de haak is. Als hij dan ook nog eens te horen krijgt dat hij moet trouwen met een vrouw die hij zelf omschrijft als ‘een kind dat nooit volwassen zal worden’, is het tijd voor Gareth om zijn eigen lot in handen te nemen. Quinn verweeft de verhaallijnen van Gareth en Hyacinth op een vlotte, pakkende manier met elkaar waardoor je vanaf de eerste pagina meteen alles meekrijgt over hen. Je leest hun gedachtes over elkaar, bent deelgenoot van de grapjes die ze delen en toeschouwer bij het ontstaan van hun liefde voor elkaar. Quinn presenteert ons twee personages die vanaf de eerste pagina meteen voelen als vrienden van de lezer. Wat daarnaast zo leuk is aan ‘De edele opdracht’ is dat we voor het eerst echt kennismaken met Hyacinth. Waar ze in de vorige boeken nog vooral het jonge zusje was dat een kleine bijrol kreeg, staat ze dit maal vol in de spotlight en krijgen we goed mee hoe haar karakter in elkaar zit: speels, grappig, maar ook zeker iemand die recht voor haar doel gaat. Een frisse, welkome wind in de Bridgerton reeks, waardoor dit verhaal wederom uniek is.

‘Een uniek nieuw deel in de Bridgerton boekenreeks!’

De schrijfstijl van Quinn, daar kan ik na zeven boeken eigenlijk heel kort over zijn, deze is perfect voor de tijd waarin het verhaal zich afspeelt door hoe beeldend het is, vlot door de snelheid die in het verhaal zit en doorspekt met humor. Wat vooral leuk is om te zien na zoveel boeken is dat de schrijfster in ieder verhaal haar stijl aanpast op het personage dat wordt behandeld, wat ieder boek eigen maakt. Zo was het eerste verhaal vooral iets meer serieus door het karakter van Daphne, en is dit boek iets meer speels en grappig door Hyacinth. Dit maakt dat geen één boek hetzelfde is in deze reeks en Quinn iedere keer weer iets nieuws naar het papier weet te brengen.

‘De edele opdracht’ is wat mij betreft het beste boek uit de Bridgerton serie tot nu toe. Hoewel ik erg te spreken was over alle boeken en vooral het eerste boek, blijkt Hyacinth een personage dat je vanaf de eerste pagina in je hart sluit. Dat het verhaal daarnaast doorspekt is met humor en heerlijk vlot in elkaar zit, maakt het voor mij compleet. Net zoals de chemie tussen Hyacinth en Gareth die van de pagina’s afspat. Een geweldig nieuw deel in de serie waar we allemaal zo van zijn gaan houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.