Recensie: De geheimzinnige tuin, Sarah Jio

Haar boeken worden in meer dan 31 landen uitgegeven. Sarah Jio brengt ons een roman met een mysterieus randje genaamd: ‘De geheimzinnige tuin‘.

27838_58a305220a2a8_27838Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden.

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina’s van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig – zal Addison haar lot delen?

Dit boek zit vol met verassingen! Als je de cover ziet dan denk je dat je een feel-good roman gaat lezen, niets verraad dat je een ontzettend spannend boek in handen hebt. ‘De geheimzinnige tuin’ is de perfecte combinatie tussen een klassieke roman en een thriller. Jio geeft haar lezers telkens genoeg informatie om door te blijven lezen. Doordat ze switcht tussen haar twee hoofdpersonen maakt ze het extra spannend. Zo lezen we het ene hoofdstuk dat Flora op reis is naar Engeland en het volgende hoofdstuk dat Addison wordt bedreigd door iemand uit het verleden. Spannend!

‘De geheimzinnige tuin’ is een welkome verfrissing in het romangenre

Jio’s schrijfstijl is vlot, gedetailleerd maar vooral prettig om te lezen. Als lezer word je niet opgescheept met ellenlange monologen en situatieomschrijvingen. Nee, ‘De geheimzinnige tuin’ is een welkome verfrissing in het romangenre.

‘De geheimzinnige tuin’ is spannend, romantisch maar vooral geweldig geschreven. Een echte must-read voor iedere romanlezer!

Heb jij ‘De geheimzinnige tuin’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.