Recensie: ‘De hand van de gravin’, Julia Quinn

Eloise Bridgerton, de rebelse smaakmaker uit de Bridgerton serie van Julia Quinn. Eindelijk is het tijd om haar verhaal te lezen, in het vijfde deel van de immens populaire reeks ‘De hand van de gravin’ krijgen we een inkijkje in haar leven als ze voor het eerst echt verliefd wordt.

Londen, 1824. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster. Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem
.’ (Uitgegeven door uitgeverij Boekerij, vertaald door Karin Breuker).

Bridgerton, toch wel een van mijn favoriete series van dit moment! Het hele wereldje van 1800, de hoffelijkheid en de ogenschijnlijk naïviteit, gecombineerd met de vloeiende pen van Julia Quinn, tovert iedere boek in de serie om tot een ware traktatie om te lezen! Al een tijdje keek ik uit naar het verhaal van Eloise, toch wel een van mijn favoriete Bridgerton’s. Haar rebelse karakter, haar impulsiviteit en ook de liefde voor haar familie maakt Eloise een geweldig personage om te volgen. Tijd om haar de heldin van het verhaal te maken en je onder te dompelen in de wereld van adembenemend mooie kostuums, charmante mannen en uiteraard weer veel liefdevolle momenten!

Quinn steekt het boek meteen in zoals we inmiddels van haar gewend zijn: geen overbodige herhalingen uit de vorige boeken, krachtig en meteen to the point. We beginnen het boek vanuit het perspectief van Philip, hij is zijn vrouw verloren en treurt haar dood. Het enige lichtpuntje dat hij heeft is de brieven die hij ontvangt van Eloise Bridgerton na de dood van zijn vrouw. Ze treurt met hem mee en steekt hem een hart onder de riem. Hoewel de twee elkaar nog niet hebben ontmoet, doet Philip haar een verleidelijk voorstel. We treffen de 28-jarige Eloise in het begin van het verhaal op een moment in haar leven dat alles tegen lijkt te zitten. Ze heeft na meerdere seizoenen nog geen man gevonden, dat terwijl iedereen om haar heen zich lijkt te settelen. Tijd om het lot in eigen handen te nemen! Quinn zet Eloise neer zoals we haar uit de vorige boeken kennen: krachtig, wispelturig en heerlijk eigengereid. Dat dit verhaal dan ook doorspekt is met humor, is een understatement. De vrolijke Eloise zal meerdere malen zorgen voor een glimlach op je gezicht. Maar dat niet alleen. De schrijfster geeft ons ook een andere kant van het door vele geliefde personage. Meerdere keren zien we haar kwetsbaarheden in de boek naar voren komen waardoor je haar beter leert kennen, dichter bij haar wordt gebracht en haar nog meer in je hart zult sluiten.

‘Heerlijk romantisch!’

Quinn’s schrijfstijl is zoals we mogen verwachten na het lezen van haar eerdere werk, weer mooi gedetailleerd waardoor scènes visueel worden tijdens het lezen. Je loopt met de personages door de gebouwen, ziet door hun ogen de prachtige tuinen en wordt samen met de verbaasd door het imposante interieur in iedere kamer. Daarnaast beschrijft Quinn dit boek vanuit twee perspectieven, die ze organisch in elkaar over laat lopen. We krijgen te lezen wat zowel Eloise als Philip over bepaalde situaties denken, waartussen Quinn in een hoofdstuk gemakkelijk schakelt. Een fijne manier van verhaalvertelling omdat je zo als een vogel boven het verhaal hangt en alles meekrijgt. Dit gecombineerd met de wederom fijne verhaalinsteek, vol hoffelijkheid, charmes en passie tussen de personages maakt het een feestje om dit boek te lezen!

Als je van de vorige delen in de serie hebt genoten dan is ‘De hand van de gravin’ echt een must om te lezen. De interessante personages, Quinn’s prachtige beeldende schrijfstijl en de liefdevolle verhaalinsteek maken dit een verhaal om in weg te dromen en lang van de genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.