Recensie: De Happiness-goeroe, Jette Schröder + winactie!

Vandaag, as we speak komt het nieuwe boek van Jette Schröder uit, genaamd De Happiness-goeroe! Van uitgeverij HarperCollins mocht ik het boek al vooruitlezen. Is ‘De Happiness-goeroe’ een boek om blij van te worden?

‘Om een vriendin in nood te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes. Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness Lifestyle’ predikt.

Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness Webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbow’ en ‘Embrace Your Flaws’. Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. De terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoe lang duurt het voor het echt uit de hand loopt? En is er dan nog wel een weg terug?’

Na het zien van de cover was ik meteen enthousiast over dit boek. Ik ken Schröder alleen van haar kinderboeken en was benieuwd hoe het haar zou afgaan om een Young Adult boek te schrijven. Daar is maar een antwoord op: ontzettend goed! ‘De Happiness-goeroe’ is een inspirerend, leuk en vlot geschreven verhaal! Na het lezen van het eerste hoofdstuk was ik wel een beetje bang dat Schröder teveel in kinderlijk taalgebruik zou vervallen, maar dat bleek echt alleen het eerste hoofdstuk. Schröder laat in ‘De Happiness-goeroe’ zien dat ze over een vlotte pen beschikt en ook in een Young Adult verhaal excelleert.

Schröder laat in ‘De Happiness-goeroe’ zien dat ze over een vlotte pen beschikt en ook in een young adult verhaal excelleert.

In ‘De Happiness-goeroe’ staat het verhaal van Iris centraal, die verzeild raakt in haar eigen web van leugens als ze instemt om voor een avond een happiness-coach te spelen. Hoewel Iris verstrikt raakt in haar web van leugens weet ze de mensen om haar heen wel te inspireren om op zoek te gaan naar hun eigen geluk. En niet alleen de fictieve personages in het boek, ook de lezer. Schröder heeft een manier gevonden om je een goed gevoel te geven na het lezen van dit boek. Je zit vol inspiratie en wil zelf aan de slag met de tips uit het boek!

‘De Happiness-goeroe’ is een uniek YA-verhaal, dat je als lezer laat nadenken over je eigen leven. Dat Schröder ook nog eens over een vlotte pen beschikt en daardoor een knaller van een verhaal heeft neergezet maakt het helemaal compleet.

Wil jij ‘De Happiness-goeroe’ ook lezen? Kan ik mij helemaal voorstellen! Van Uitgeverij HarperCollins mag ik 1 exemplaar van het boek weggeven! Wat je daarvoor moet doen?

 • Laat weten bij de reacties wat jou blij maakt!
 • Voer een geldig e-mailadres in bij je reactie (deze is alleen te zien voor Boekhopper en wordt uitsluitend gebruikt voor correspondentie over de winactie met de winnaar, de winnaar wordt op 4 mei bekendgemaakt)
 • Moet niet, maar vinden we wel altijd leuk: volg Boekhopper en HarperCollins op Twitter en Facebook.

3 Comments

Add Yours
 1. 1
  Karine De Gendt

  Mij maakt blij om elke dag even te blijven stilstaan van eenvoudige, kleine dingen die een glimlach toveren op je gezicht. In het begin is het een beetje oefenen maar nu ben ik er zeker van dat ik echt kan genieten van de kleine dingen in het leven en ben veel gelukkiger.

 2. 2
  Sara Assarrar

  Wat mij altijd super blij maakt is de afwisseling van mijn dagen. Zo vind ik het heerlijk om een dagje te Netflixen of juist een dagje naar een nieuwe stad gaan, dingen te ontdekken. Ik heb naast school zelf in de hand waar en wanneer ik mijn OV pak en kan reizen naar nieuwe plekken in ons landje. Die vrijheid maakt me blij. Daarnaast maken boeken me blij, vrienden, familie en mijn vriendje maken me blij, vakantie maakt me blij, een goed cijfer maakt me blij, een goede nachtrust maakt me blij en lekker eten maakt me blij. Ik ben blij om wie ik ben en om wie ik om me heen heb. Zo kan ik nog een oneindige lijst maken met wat mij blij maakt en door alleen al dit berichtje te typen zit ik met een grote glimlach achter mijn scherm, omdat ik me weer realiseer hoe goed ik het eigenlijk heb.
  P.S wat een ontzettend leuke winactie zeg! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.