Recensie: De koningin & de favoriet, Kiera Cass

Kiera Cass gooide hoge ogen met haar selectie-serie. Na vijf boeken over het leven van America Singer werd het tijd voor een stand alone boek over het leven van twee andere personages in de boeken van de selectie. De koningin & de favoriet zijn twee verhalen vol liefde, strijden voor jezelf en vriendschap.

VoresizeImage.phpordat America’s verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly. Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Ik had nog nooit een boek van Kiera Cass gelezen en met de Selectie-serie was ik vaag bekend door het veel al positieve nieuws over de boeken. De Koningin & De Favoriet kwam ik dan ook puur toevallig tegen en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door dit boek. Het is vlot geschreven, de spanning in het boek is goed aangebracht waardoor je niet kunt stoppen met lezen en dan heb je nog de liefde. De liefde spat er in deze twee verhalen vanaf!

Het is vlot geschreven, de spanning in het boek is goed aangebracht waardoor je niet kunt stoppen met lezen

Hoewel ik de Selectie-serie dus niet had gelezen is dit boek ook heel goed te lezen zonder. Soms worden er referentie naar de Selectie gemaakt maar dat zijn maar een paar kleine aspecten. Cass zorgt er tevens voor dat haar karakters menselijk zijn waardoor je al snel met ze meeleeft. Daarnaast bevat dit boek nog meer leuke extra’s zoals een interview met Cass.

Als je de Selectie-serie hebt gelezen dan is dit boek zeker een aanrader! (ook voor lezers die niet de Selectie-serie hebben gelezen) De Koningin & De Favoriet staat garant voor een aantal uur leesplezier in een boeiend en hartverwarmend verhaal. Ik ben in ieder geval ook benieuwd geworden naar de rest van de serie!

Heb jij De Koningin & De Favoriet ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.