Recensie: De Medici, Matteo Strukul

Florence een geliefde vakantiebestemming van veel cultuurliefhebbers. Schrijver Matteo Strukul neemt ons mee naar het Florence van de vijftiende eeuw met zijn nieuwe historische roman ‘De medici‘. Maak je op voor veel mooie architectuur, broederliefde maar ook verraad. 

Florence, 1429. Giovanni de’ Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun bloedverwanten te beschermen. Cosimo de’ Medici wordt na de dood van zijn vader hoofd van de machtige Florentijnse familie. Zijn grote liefdes zijn kunst en architectuur, maar nu rust de verantwoordelijkheid van het hele Medici-imperium op zijn schouders. Bovendien vermoedt zijn broer Lorenzo dat hun vader is vergiftigd door een van hun vele vijanden. Dagelijks worden de broers geconfronteerd met moord, verraad en dodelijke machtsspelletjes, niet alleen door hun grootste vijanden, maar ook door beeldschone vrouwen met een dubbele agenda… Wanhopig proberen ze de moordenaar van hun vader te vinden en daarmee de familie-eer te redden, maar weten ze lang genoeg in leven te blijven?

Een boek over de machtige Medici familie. Een familie die zijn sporen heeft afgelaten in het Florence van nu. Het toeval treft dat ik deze zomer zelf naar Florence ben geweest en met dit boek bevond ik mij meteen terug tussen de geweldig mooie gebouwen. Strukul’s schrijfstijl is maar met één woord te omschrijven: details. Strukul neemt je echt mee naar het Florence van de vijftiende eeuw. Gebouwen worden met precisie omschreven, alsof je er zelf voor staat. Je proeft de cultuur en de gespannen sfeer, iets wat alleen toegedicht kan worden aan de fijne schrijfstijl van Strukul.

Strukul’s schrijfstijl is maar met één woord te omschrijven: details

Wat dit boek zo mooi maakt is de band tussen de twee broers Cosimo en Lorenzo. De onbreekbare band tussen deze twee is ontroerend en schept een goede balans met de spannende strijd die er gaande is tussen de Medici familie en rivalen. Strukul bouwt de spanning goed op door ook deze rivalen een eigen verhaallijn te geven. Toch is dit een echte easy read geworden door het gebruik van korte hoofdstukken.

‘De Medici’ is een spannend, ontroerend maar vooral een goed geschreven boek dat je gelezen moet hebben.

Heb jij ‘De Medici’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.