Recensie: ‘De mooiste dag van je leven’, Tamara Haagmans

Niets fijners dan met dit warme weer buiten of op het strand zitten met een goed boek. Tamara Haagmans schreef ‘De mooiste dag van je leven‘ en laat dat nou net het perfecte boek zijn voor dit warme weer. Feelgood alom!

In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest? 

Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

‘Een heerlijk originele, humoristische happy-read’. Als schrijfster Jackie van Laren dit over je boek zegt dan kan het eigenlijk al niet meer mis gaan voor mij. Wat een geweldig verhaal heeft Tamara Haagmans neergezet met ‘De mooiste dag van je leven’. Het is feelgood op en top, humoristisch, ontroerend en hartverwarmend tegelijkertijd. Ik was zelf nog niet bekend met de boeken van Haagmans, maar ik kan je zeggen dat ze zeker een plaats in mijn lijst met favoriete Nederlandse schrijfsters heeft veroverd. Boy oh boy wat kan deze schrijfster schrijven! Haar schrijfstijl laat zich het best omschrijven als vlot, met oog voor details. Een fijne schrijfstijl waardoor je de personages niet alleen leert kennen in de dialogen die ze voeren, maar ook tussen de regels door en in hun gedachtes.

‘Op en top feelgood!’

Waarom ik dit tevens zo’n goed boek vind, is omdat Haagmans het belang van bijpersonages met hun eigen verhaal zeker niet onderschat. ‘De mooiste dag van je leven’ bevat de perfecte mix tussen de verhalen van de hoofdpersonages, met aandacht voor de bijpersonages. Wat ik hiermee bedoel is dat bijpersonages er niet alleen zijn om de hoofdpersoon te ondersteunen, maar ook zo hun eigen problemen en mooie momenten hebben. Dit maakt dat het verhaal echt tot leven komt en je je eigenlijk in iedereen wel kunt verplaatsen. Daarnaast maak ik graag een compliment aan de schrijfster voor de uniek verhaalinsteek. Niet eerder las ik een boek waarin een trouwjurk de aanleiding is voor het ontrafelen van een prachtig verhaal dat je keer op keer opnieuw wilt lezen.

‘De mooiste dag van je leven’ is een geweldig, vlot geschreven verhaal. Het bevat de nodige feelgood momenten, maar weet vooral te overtuigen in de ontroerende scènes die zowel een lach als een traan op je gezicht brengen.

Heb jij ‘De mooiste dag van je leven’ van Tamara Haagmans ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt!

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Tamara Haagmans

    Hoi ‘Bookhopper’

    Mag ik je echt heel heel heel erg bedanken voor deze geweldige recensie? (En natuurlijk voor het compliment!) Ik vind het superfijn dat er mensen zijn die precies lezen wat ik wilde bereiken.

    En om dan te lezen dat ik op een lijst van favoriete Nederlandse schrijfsters sta? Je snapt wel dat jij mijn dag vandaag helemaal gemaakt hebt. DANK JE WEL voor je lieve woorden, je recensie en die glimlach op mijn gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.