Recensie: ‘De Spaanse liefdesleugen’, Elena Armas

Wanneer Catalina besluit een grote leugen aan haar familie te vertellen, werkt ze haarzelf flink in de nesten. Ze heeft haar moeder er namelijk van overtuigd dat ze haar vriend mee zal nemen naar de bruiloft van haar zus. Helaas is het echter net uitgegaan tussen Catalina en haar vriend, waardoor ze snel op zoek zal moeten naar een ‘fake’ date. We lezen erover in de bruisende feelgood ‘De Spaanse liefdesleugen‘ van Elena Armas.

‘Catalina heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt. Ze moet een date vinden voor de bruiloft van haar zus in Spanje. Helemaal nu ze tegen haar familie heeft gelogen dat ze een vriendje heeft. Én dat hij meekomt naar de bruiloft, waar toevallig ook haar ex aanwezig zal zijn. Aaron Blackford – Catalina’s knappe, maar arrogante en bloedirritante collega – biedt zichzelf onverwacht als vrijwilliger aan. Catalina zou hem het liefst afwijzen, maar heeft ze een andere keuze? En kan ze de leugen wel volhouden met deze man aan haar zijde?’ (Uitgegeven door Uitgeverij Rainbow, vertaald door Els Brevink).

Boeken waarin de hoofdpersonages van vijanden naar geliefden gaan, ik hou ervan! Ze hebben altijd een mooie humoristische laag die je laat huilen van het lachen, zijn daarnaast heerlijk romantisch zodat je mee kunt zwijmelen en staan garant voor een aantal uren leesplezier. Precies dat brengt schrijfster Elena Armas ons met ‘De Spaanse liefdesleugen’. Hét boek om in deze tijd heerlijk mee in de tuin te gaan zitten, of op het balkon, en helemaal in de zomersferen te komen!

In ‘De Spaanse liefdesleugen’ maken we kennis met de feisty Catalina. Een echte carrièrevrouw die haar mannetje staat in een werkwereld die wordt gedomineerd door mannen. En dan vooral tegen één mannelijke collega, Aaron. Catalina’s zelfbenoemde aartsvijand die haar het bloed onder de nagels vandaan haalt. Wanneer ze echter een date moet zoeken voor haar zus bruiloft, blijkt Aaron de enige geschikte kandidaat die ze mee kan nemen. Waar haat aan de oppervlakte ligt, ligt liefde eronder, of niet? Armas brengt ons twee heerlijke personages om te volgen, complete tegenpolen die vanaf de eerste pagina een flinke aantrekkingskracht hebben. Hoewel ze het hevig ontkennen en elkaar de ene verwensing naar de andere naar het hoofd slingeren, voel je dat deze twee voor elkaar gemaakt zijn. We volgen het verhaal door de ogen van Catalina, die we goed leren kennen. Armas brengt ons haar geschiedenis, laat haar kracht zien maar schuwt er ook niet voor om de tekortkomingen van haar personage te laten zien. Door de ogen van Catalina leren we ook Aaron goed kennen. Een ietwat norse jongen die niet snel het achterste van zijn tong laat zien, terwijl Catalina het ene naar het andere eruit floept. Beetje bij beetje opent hij zich steeds meer naar haar en krijgen we ook een inkijkje in zijn leven.

‘Dit verhaal is oh zo verslavend!’

Armas debuteert met ‘De Spaanse liefdesleugen’ en zet meteen een bruisend boek neer dat vooral staat als een huis door haar gedetailleerde manier van schrijven. Hoewel ze voor het genre soms iets teveel uitwijkt, blijft het verhaal goed te volgen en zet Armas vanaf het begin meteen haar eigen stijl neer. Een stijl die zich laat omschrijven als complete romantiek. Want hoewel de venijnige opmerkingen naar elkaar on point zijn, is het liefde dat doorstraalt in alle pagina’s van het boek. Het kan niet anders dan dat Armas een hopeloze romanticus is die dit deelt met alle lezers die precies zo zijn als zij. De schrijfster brengt ons namelijk een verhaal dat voldoet aan alle punten van een mooie romantische feelgood: liefdevol, humorvol en oh zo verslavend!

Armas brengt ons met ‘De Spaanse liefdesleugen’ een heerlijk bruisend verhaal dat staat als een huis door de geweldige personages, de mooie gedetailleerde schrijfstijl en het verhaal dat goed in elkaar zit. Maak je maar op voor fijn meezwijmelen en meermaals grinniken van het lachen door alle geweldige scenes die dit boek rijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.