Recensie: De tien wensen van Lucy Harte, Emma Heatherington

De hartenwens van een ander volgen, dat doet de hoofdpersoon uit ‘De tien wensen van Lucy Harte‘ van Emma Heatherington

‘Maggie O’Hara weet beter dan wie ook dat je leven in één seconde kan veranderen. Zeventien jaar geleden kreeg zij een tweede kans, toen ze het hart van de veertienjarige Lucy Harte kreeg. Wanneer Maggies hart vervolgens wordt gebroken, is ze zo ontdaan dat ze niet meer weet hoe ze verder moet. Dan ontvangt ze onverwachts een brief van Lucy’s oudere broer. Hij geeft haar Lucy’s dagboeken en foto’s.

Geïnspireerd door Lucy’s levenslust en sprankelende persoonlijkheid besluit Maggie om de hartenwens van het meisje te vervullen. Stap één is het vinden van de jongen die Lucy’s hart, háár hart, voor het eerst veroverde. Dat lijkt niet zo moeilijk te zijn. Maar zijn de toekomstdromen van een meisje genoeg om Maggie weer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst te geven?’

Wat een mooi boek is ‘De tien wensen van Lucy Harte’! Het is emotioneel, bij vlagen grappig maar vooral erg liefdevol geschreven. Hoofdpersoon Maggie staat in het boek centraal. Ze lusteloos en besluit de hartenwens van haar donor te vervullen. Al snel ziet ze de goede dingen in het leven en neemt ze de lezer daarin mee. Schrijfster Heatherington weet via haar hoofdpersoon de lezer adviezen te geven als: Altijd blijven dansen en sla je vleugels uit! Dit zorgt ervoor dat dit verhaal de standaard roman overstijgt.

‘De tien wensen van Lucy Harte’ is emotioneel, bij vlagen grappig maar vooral erg liefdevol geschreven

Daarnaast is Heatherington schrijfstijl precies goed voor dit boek. Ze weet het verhaal zo op papier te zetten dat het beeldend wordt. Haar schrijfstijl is vlot, maar ze heeft ook oog voor details. Het belangrijkste van alles bij dit boek is dat Heatherington de emoties van haar hoofdpersoon feilloos naar voren weet te brengen, waardoor je de hoofdpersoon echt goed leert kennen. Vooral als het verhaal op zijn einde loopt laat Heatherington een sterk staaltje schrijverschap zien, ik kan mij niet voorstellen dat iemand het droog houdt bij het lezen van het laatste hoofdstuk.

Heatherington heeft een geweldig verhaal geschreven. ‘De tien wensen van Lucy Harte’ is een must-read voor iedereen die houdt van romans met een mooie boodschap.

Heb jij ‘De tien wensen van Lucy Harte’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.