Recensie: ‘De zeven zussen – Maan’, Lucinda Riley

‘De zeven zussen’, laat de woorden in de boekhandel, op Facebook of Instagram vallen en je krijgt meteen de meest lovende verhalen te horen van lezers. Schrijfster Lucinda Riley stal vorig jaar al onze romanharten met haar pakkende, vlotte en zeer verslavende serie. De komende maanden gaat Boekhopper op reis met de zeven zussen. We worden in de boeken meegenomen naar de prachtige, adembenemende vlaktes van Kenia, drinken thee met de high society in Engeland en bezeilen de wereldzeeën. Iedere maand staat één verhaal van de zussen centraal, deze maand neemt Tiggy ons mee in het vijfde deel: ‘De zeven zussen – Maan‘.

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Daar leert ze de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen.

Langzaam ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, moet ze beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie… De zeven zussen – Maan is het vijfde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Ons avontuur met ‘De Zeven Zussen’ van Lucinda Riley is bijna ten einde (aangezien we met het zesde boek als recensie zijn begonnen is dit voorlopig de laatste recensie in de serie, totdat Riley ons met een nieuw boek verblijdt!) Vijf maanden lang hebben we ons ondergedompeld in de wereld van de Engelse elite, hebben we de wereldzeeën bezeild en zijn we afgereisd naar het prachtige Australië. Dit keer neemt de schrijfster ons mee van de bossen van Schotland naar het zonovergoten Granada voor het verhaal over de vijfde zus Tiggy.

In ‘De Zeven Zussen – Maan’ maken we kennis met Tiggy, een timide, zachtaardige vrouw die altijd voor iedereen klaar staat. Tevens een personage dat over een speciale gave bezit, een zesde zintuig. Riley laat ons in het vijfde deel kennismaken met een zus zoals we haar nog nooit eerder hebben gezien. We duiken niet alleen het verhaal in over de roots van Tiggy, maar de schrijfster geeft ons ook een inkijkje in het leven van iemand met een zesde zintuig, waarmee ze iets nieuws naar de pagina’s weet te brengen. Riley zet met Tiggy een complex, maar mateloos interessant personage neer waar je meer over wilt weten. Doordat ze ietwat timide is wil je weten wat er in haar omgaat, hoe haar gedachtegangen gaan. Dit zorgt er dan ook voor dat je vanaf het eerste moment meteen in het verhaal wordt gezogen.

‘De Zeven Zussen – Maan schittert door de verfijnde schrijfstijl van Riley’

Zoals gebruikelijk laat de schrijfster ons ook in dit deel kennismaken met het verhaal van een van de voorouders van het hoofdpersonage. Het verhaal van Tiggy verweeft zich met de pittige Lucia, een complete tegenpool van Tiggy. Lucia heeft het hart op de tong, gaat voor haar eigen geluk en streeft haar doelen na. Door twee tegenpolen neer te zetten, zet de schrijfster een mateloos interessant verhaal neer waarin je wilt blijven lezen. Dit wordt ook in de hand gewerkt door wederom haar verwerking van historische feiten in het verhaal. Zo nemen we een duik in de Tweede Wereldoorlog en wat dit heeft betekend voor Europa. Maar geeft Riley ons ook een inkijkje in het leven van zigeuners, de prachtige dans ‘de flamingo’ en de rijke gitaarcultuur. De schrijfster leert je weer meer over het leven van andere bevolkingen/stammen, wat haar boeken keer op keer dat extra laagje van indrukwekkendheid meegeeft.

Over Riley’s schrijfstijl kunnen we na vijf boeken eigenlijk kort zijn, deze wordt per boek beter! De schrijfster voelt zich als een vis in het water in het roman genre en in haar eigen gecreëerde succesformule. Haar schrijfstijl houdt ook in dit boek te midden tussen vlot en heerlijk gedetailleerd. Waardoor je aan de ene kant door het boek vliegt en aan de andere kanten het idee hebt dat je haast zelf aanwezig bent in het verhaal. Je beloopt de straten die de personages belopen, gaat met hen op reis en leert samen met hen meer over hun geschiedenis.

‘De Zeven Zussen – Maan’ pakt vanaf de eerste pagina en schittert door de verfijnde schrijfstijl van Riley. Ook deze keer heeft ze een verhaal neergezet dat mateloos interessant is, doorspekt is met historische feiten en dat echte Riley gevoel meegeeft: niet meer kunnen met stoppen met lezen, mee-zwijmelen en keer op keer worden ontroerd.

Heb jij ‘De Zeven Zussen – Maan’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.