Recensie: ‘De zeven zussen – Zon’, Lucinda Riley

Als je de woorden ‘De zeven zussen’ op welke plek in Nederland (en waarschijnlijk ook ver daarbuiten) laat vallen dan zullen veel mensen meteen vertellen hoe geweldig deze boekenserie is. Afgelopen jaar wist schrijfster Lucinda Riley met deze serie de meeste boeken van het jaar te verkopen in Nederland. Het langverwachte zesde deel kwam vorige maand uit, tijd om kennis te maken met de zesde zus: Electra.

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te ontdekken waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt. ‘Zon’ brengt de lezers van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?’

‘De zeven zussen’ serie, menig boekliefhebber raakt er niet over uitgepraat. De boeken zijn meeslepend, houden je dagenlang aan de pagina’s gekluisterd en lopen over van de ontroerende momenten die je niet in de koude kleren gaan zitten. Toen vorige maand het zesde deel uitkwam ‘Zon’, kon ik dan ook niet wachten om het boek te gaan lezen. Zou het weer zo’n geweldig boek zijn. Zou Riley wederom een overtuigend verhaal hebben weten neer te zetten? Het enige antwoord wat ik had naar het lezen van ‘Zon’ was: wauw! Riley heeft met het zesde deel wederom een prachtig verhaal neergezet, dat hoe cliché het ook mag klinken, een echte pageturner is.

In ‘Zon’ maken we kennis met Electra, de zesde zus. Ze lijkt het voor de buitenwereld helemaal voor elkaar te hebben als model, maar daar blijkt niets minder van waar te zijn. Ze drinkt en gebruikt drugs om de dag door te komen. Als haar biologische oma Stella contact met haar opneemt verandert haar leven voorgoed. Stella vertelt Electra alles over haar geschiedenis, over haar moeder en de powervrouwen in haar familie die vochten voor de mensenrechten. Beetje bij beetje leert Electra meer over haarzelf en waar ze vandaan komt en leer je haar als lezer ook steeds beter kennen.

‘Riley brengt met ‘De zeven zussen – Zon’ een krachtig, ontroerend verhaal, dat vanaf de eerste pagina meteen weet te boeien’

Riley brengt met ‘Zon’ een krachtig, ontroerend verhaal, dat vanaf de eerste pagina meteen weet te boeien. Naast de wederom geweldige verhaallijn is dit vooral toe te schrijven aan de prachtige vertelstijl van de schrijfster. Ze wisselt af in de vertelperspectieven en weet de verhalen van de personages naadloos in elkaar over te laten lopen. Doordat iedereen tevens vanuit de ik-vorm spreekt brengt Riley je ontzettend dichtbij de personages. Het zal dan ook niet verbazen dat je de personages al snel in je hart sluit en soms zelfs lijkt alsof je een verhaal over een goede vriendin aan het lezen bent.

Dit is combinatie met de prachtige beeldende pen van Riley, die je meeneemt naar de adembenemende vlaktes van Kenia, het New York en Engeland van de jaren dertig, zorgt ervoor dat je haast zelf aanwezig bent in het verhaal. Zo vormen zinnen als ‘Vervolgens ging ik op een drafje naar de tuin, want met die eeuwige stilettohakken van haar kon ze nooit ver zijn. Uiteindelijk trof ik haar in een verborgen hoekje van de Serenity Garden aan, waar ze achter een reusachtige cactus intens zat te huilen’, geen uitzondering maar de regel.

Ik ben fan van ‘Zon’ en had mij geen beter zesde deel kunnen wensen! Want wat heeft Lucinda Riley wederom een geweldig verhaal neergezet, het is pakkend, weet te boeien vanaf de eerste pagina tot de laatste, vlot doch gedetailleerd, ontroerend, liefdevol, spannend en ga zo nog maar even door. Dit boek wil je lezen!

Heb jij ‘De zeven zussen: Zon’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.