Recensie: ‘Delicious Pink’, Blond Amsterdam

Naast boeken en films heb ik nog één grote passie: bakken! Het liefst breng ik een vrije zondagmiddag door in de keuken met een aantal nieuwe recepten. En dan het liefst recepten die heerlijk zoet zijn. Blond Amsterdam (je weet wel: van onder andere dat catchy roze servies) brengt de bakker dit najaar in je naar boven met ‘Delicious Pink‘, een kook/bakboek vol met heerlijke recepten waarin de kleur roze centraal staat.

Begin de dag healthy met de Pink detox fruit bowl en vrolijke roze pancakes. Geniet van roze pokébowls en hummus-dips met klassieke Cosmo Cocktail of Ginger Berry Mocktail. En trakteer jezelf op een van de vele vrolijke sugar pink treats als de frisse aardbeientompouce of roze-chocoladefondue. Laat je inspireren door de prachtige foto’s en proef hoe veelzijdig en lekker roze kan zijn. Life is sweet when your food is pink!

Oh wat was het een feestje om gerechten uit ‘Delicious Pink’ van Blond Amsterdam te maken! Toen ik hoorde dat oprichtsters Femque van Geffen en Janneke Dröge een nieuw kookboek zouden uitbrengen, begon mijn Blond Amsterdam liefhebbende hart meteen wat harder te kloppen. Ik ben al jaren fan van het prachtige Blond Amsterdam servies, de pakkende tekeningen en het hoge sweet gehalte. En dat gaat ook zeker op voor ‘Delicious Pink’, een fijn kookboek met een hoog sweet gehalte waarbij alles roze is!

Van Geffen en Dröge hebben het boek opgedeeld in 6 thema’s: Liquid Pink, Pink uit de oven, Frozen Pink, Pink Morning, Pink and Salty en Pink Party. Waarin ze een scala aan gerechten, baksels en dranken voorbij laten komen. Allemaal vergezeld met catchy illustraties en prachtige foto’s waarbij het water je in de mond loopt. Met een pakkende en duidelijke beschrijvingen lopen de twee je makkelijk door de recepten, waarbij zelfs een complete taart voor hobby-bakkers gemakkelijk te maken is (ik heb het geprobeerd en het resultaat is echt geweldig!). Zelf besloot ik afgelopen weekend daarnaast om mij te storten op het recept voor American Pancakes. Ik kijk altijd smachtend naar de televisie als er in een film een stapel dampende pannenkoeken verschijnt. De schrijfsters hebben samen met chefkok Martine Steenstra het originele recept aangepast met een vleugje roze, door kersen in de American Pancakes te verwerken. En wauw wat een geweldig effect heeft dit. Niet alleen zien de pannenkoeken er daardoor nog aantrekkelijker uit, de kersen geven ook een heerlijk zoete smaak aan de pannenkoek, waardoor toppings niet meer nodig zijn (zie hieronder het resultaat).

American Pancakes met kersen en Griekse yogurt. Als je ze een dag van te voren maakt, zijn ze verrukkelijk bij het ontbijt!

Suikerzoet

‘Delicious Pink’ brengt voor ieder wat wils en als je een gerecht, drank of baksel uit iedere categorie maakt dan kun je zo een hele maaltijd op tafel toveren die compleet in het teken staat van roze. Wat ik daarnaast erg leuk vond aan dit kookboek is dat het weer eens iets anders is. Het kookboekengenre wordt de afgelopen jaren gedomineerd door boeken waarin gezond eten, met zaden, biologische producten en vleesvervangers centraal staat. Wat zeker bijdraagt aan een gezondere leefstijl, maar zo nu en dan een heerlijk zoet baksel, daar kan voor mij niets tegenop. En voor de oprichtsters van Blond Amsterdam geldt dat ook, zo schrijven ze in het voorwoord: ‘Je raadt het al, de rode draad in dit boek is Pink! Suikerzoete recepten om heerlijk een avondje van te genieten met je vriendinnen en ook al schrikt de kleur roze mannen vaak af, zelf voor hen staan er heerlijke stoere, pittige pink gerechten in’.

‘Delicious Pink’ van Blond Amsterdam is een fijn kookboek, waar je stap voor stap wordt meegenomen in de meest heerlijke gerechten en baksels. De fijne schrijfstijl, de aantrekkelijke foto’s en de catchy illustraties in combinatie met de creaties die je zelf uit de oven tovert, maakt dit zeker een van mijn favoriete kookboeken! Op naar het volgende roze recept!

Heb jij ook een gerecht uit ‘Delicious Pink’ gemaakt, laat weten bij de reacties wat jij van dit kookboek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.