Recensie: ‘Deze zomer wordt echt anders’, Carley Fortune

Verliefd worden op de broer van je beste vriendin, terwijl zij je met klem heeft benadrukt om dat niet te worden. Hoofdpersonage Lucy heeft haarzelf in een ietwat benarde situatie gebracht wanneer ze de broer van haar beste vriendin niet meer uit haar hoofd kan zetten na een bijzondere nacht. We lezen erover in de nieuwe feelgood roman van Carley Fortune ‘Deze zomer wordt écht anders‘.

Tijdens een heerlijke zomervakantie ontmoet Lucy de knappe Felix. Na een bijzondere nacht blijkt echter dat Felix het broertje is van Lucy’s beste vriendin Bridget. Eén ding is duidelijk: Lucy en Felix kunnen niet meer bij elkaar in bed belanden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Elke zomer ontmoeten ze elkaar weer en blijkt de aantrekkingskracht tussen Felix en Lucy sterker dan zijzelf. Maar dit jaar moet het anders: Bridget gaat trouwen en kan een romance tussen Lucy en haar broertje er niet bij hebben. Lucy’s hart heeft echter andere plannen. Deze zomer moet het écht anders, dat weten Felix en Lucy allebei. Maar of dat ze gaat lukken?‘ (Uitgegeven door Uitgeverij Van Goor, vertaald door Mireille Vroege)

Boeken die zich afspelen in de zomer, waarbij de zon hoog aan de lucht staat, de wereld er een stukje vrolijker uitziet en de liefde hoogtij viert. Ik hou ervan! Carley Fortune brengt ons deze zomer een heerlijk feelgood verhaal dat niet mag ontbreken in je strandtas. Ik vertel je hieronder meer over!

In ‘Deze zomer wordt écht anders’ maken we kennis met de vriendelijke Lucy. Een jonge vrouw die haar leven in het teken zet van het helpen van andere mensen. Wanneer ze Felix tegenkomt is ze opslag verliefd. Maar Felix blijkt de broer van haar beste vriendin en dat betekent dat hij off limits is. Met haar ,van nature gerichte, blik naar de ander besluit Lucy om hem uit haar hoofd te zetten. Maar dat blijkt knap lastig wanneer ze hem iedere zomer ziet. Fortune brengt ons een hoofdpersonage waar je vanaf de eerste pagina mee meeleeft. Iemand die zoveel goeds wil doen voor de wereld om haar heen, dat ze haarzelf continu wegcijfert, zelfs wanneer het aankomt op de liefde. Fortune neemt ons mee in haar emotionele groei, waarbij ze ons dicht bij het hoofdpersonage in de buurt brengt. Ze beschrijft dit coming-of-age verhaal vanuit de ik-vorm waarmee ze ons direct in het hoofd van Lucy plaatst. Meeleven met dit vriendelijke hoofdpersonage gaat dan ook organisch, Lucy wordt echt een vriendin van de lezer die je met plezier volgt.

‘Een verhaal dat je achterlaat met een grote glimlach op je gezicht!’

Fortune brengt het verhaal tot leven met haar prachtige gedetailleerde manier van schrijven. Het eiland waar dit verhaal zich afspeelt bestaat echt en voor iedereen die er nog niet is geweest brengt de schrijfster het helemaal tot leven. Denk daarbij mooie omschrijven van prachtige stranden, rode kliffen en natuur waar je verliefd op wordt. Daarnaast brengt ze ons een verhaal dat rijk is aan verhaallijn. Zo schakelt ze gemakkelijk tussen heden en verleden om je een goed beeld te geven van het liefdesverhaal tussen Lucy en Felix, zijn de personages goed uitgedacht en hebben de bijpersonages ook een mooie rol in het verhaal.

‘Deze zomer wordt écht anders’ is een mooie feelgood roman van de hand van Fortune. Het is heerlijk romantisch, met vlagen mooi emotioneel en uiteraard fijn zomers. Een verhaal dat je in één zit uit wilt lezen en dat je achter zal laten met dat bekende feelgoodgevoel: warmte, liefde en een glimlach op je gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.