Recensie: ‘Droomman’, Sarah Morgenthaler

Begin dit jaar zette we collectief onze eerste stappen in Moose Springs, een dorpje in Alaska waar iedereen elkaar kent. Schrijfster Sarah Morgenthaler neemt ons voor de tweede keer mee naar het gezellige dorpje, waar we een duik nemen in het leven van de stoere vastgoed eigenaresse Lana in ‘Droomman‘. Maak je maar op voor een verhaal vol liefde, humor en uiteraard ook de nodige spanning!

Lana Montgomery is alles wat het gemoedelijke stadje Moose Springs niet kan waarderen: een rijke socialite die denkt dat ze alles wel even kan veranderen. Maar Lana is vastbesloten om te bewijzen dat ze hier thuishoort. Zelfs als ze daarvoor haar hakken moet inruilen voor sneeuwlaarzen en op jacht moet naar een op hol geslagen eland. En echt, hoe moeilijk kan dat nou helemaal zijn? De laatste jaren zijn zwaar geweest voor Rick Harding, maar het wordt er niet makkelijker op nu zijn droomvrouw naar Moose Springs is verhuisd. Wanneer Lana hem per ongeluk raakt met een verdovingspijl, is het duidelijk dat ze wel wat hulp kan gebruiken – en wie weet… ziet ze hem dan voortaan wél staan. Als het Rick en Lana lukt om de dolle eland te vangen voor die het stadje verwoest, zouden ze wel eens de plek kunnen vinden waar ze thuishoren – samen.’ (Uitgegeven door A.W.Bruna).

Een dorpje waar je binnen loopafstand bij de plaatselijke bar bent, het restaurant om de hoek zit en de buurtsuper niet langer lopen is dan vijf minuten. Moose Springs en haar inwoners vormen voor de tweede maal de perfecte locatie om een heerlijke feelgood zich in te laten afspelen. Volgde we in het vorige boek de ietwat timide Zoey, dit keer krijgen we een hoofdpersonage voorgeschoteld die niet bang is om haar doelen na te jagen en dat ook aan de wereld te verkondigen. Tijd om op pad te gaan met Lana!

Lana, een rijke socialite, die het merendeel van de panden in Moose Springs bezit, heeft het hart op de tong. Een fijne flapuit die niet bang is om haar mannetje te staan. We maken kennis met haar waar we in het vorige boek zijn gestopt. Lana staat op het punt om een resort te bouwen, maar het dorp is haar liever rijk dan kwijt. Tijd om daar verandering in te brengen, als ze een eland kan vangen die alle kerstverlichting kapot trapt, dan zal het dorp haar met andere ogen bekijken. En als ze daarbij dan ook nog eens hulp krijgt van een knappe dorpeling, begint het een steeds meer win-win situatie te worden. Morgenthaler zet Lana neer zoals we haar in het vorige boek hebben leren kennen: spits, liefdevol en met een goed gevoel voor humor. Een fijn personage om te volgen en meer over te leren. Net zoals in het vorige boek splits de verhaallijn zich gaandeweg het boek op en leren we niet alleen Lana goed kennen, maar ook love-interest Rick. Morgenthaler brengt ons een roman-ingrediënt wat we vaker hebben gezien: complete tegenpolen die toch meer gemeen blijken te hebben dan ze dachten. Rick is namelijk nogal schuchter, houd zich liever op de achtergrond en pakt het allemaal wat rustiger aan. De tegenpolen samen zorgen voor een knetterend verhaal!

‘Een verhaal dat tot leven komt door de prachtige schrijfstijl van Sarah Morgenthaler’

Morgenthaler beschrijft het verhaal vanuit hen beide waardoor je een goed beeld krijgt van de personages en al snel een band met ze vormt. Vooral de innerlijke wereld krijgt veel aandacht. Zo lezen we hoe de personages over elkaar denken, zonder dat ze dit tegen elkaar zeggen. Dit creëert niet alleen hilarische momenten in het verhaal maar zorgt er ook voor dat je ze beter leert kennen. Alsof je naar je favoriete serie zit te kijken en de innerlijke stem als alwetend persoon het verhaal vertelt (Zoals Matteo in Jane the Virgin!). Morgenthaler laat dit verhaal weer helemaal tot leven komen met haar vlotte, beeldende schrijfstijl. We worden ondergedompeld in het dorpje, zien de gebouwen achter de heuvel verschijnen, lopen met de personages over straat en gaan met ze op stap in de vele barren die het dorpje rijk is. De schrijfster krijgt het weer voor elkaar om dat klein dorpelijke, huiselijke gevoel over te dragen naar haar lezers, een gevoel dat alleen maar te omschrijven is als: op en top feelgood!

‘Droomman’ is een geweldig tweede deel in serie van Morgenthaler over het gezellige Moose Springs en haar inwoners. De hoofdpersonages zijn mateloos interessant, het verhaal weer mooi liefdevol en de schrijfstijl om door een ringetje te halen zo goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.