Recensie: ‘Droomuitzicht’, Sarah Morgenthaler

Het derde deel alweer van de ‘Moose Springs’ boekenreeks van schrijfster Sarah Morgenthaler. Ik ontdekte de serie eind vorig jaar en sindsdien ben ik er helemaal verslingerd aan. Tijd om terug te gaan naar het pittoreske stadje Moose Springs waar we dit keer in het leven van Easton en River duiken in ‘Droomuitzicht‘. Smullen weer!

De carrière van voormalig Hollywood-lieveling River Lane is bergafwaarts aan het gaan. Vastbesloten omeen nieuwe start te maken, achter de camera dit keer, wil ze een documentaire opnemen over het pittoreske stadje Moose Springs, Alaska. Dat zou eenvoudig moeten zijn, maar de bewoners moeten niks hebben van River. Toch wil deze docu maken, en zichzelf bewijzen, wat er ook voor nodig is. Of welke berg ze hier (letterlijk) ook voor moet beklimmen. 

Easton Lockett mag dan een goedmoedige reus zijn, hij weet het een en ander van survival. Als hij iedereen bij de les houdt, kan hij River en haar crew veilig over Mount Veil leiden. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De natuur is wilder dan ooit, de cameraman is vastbesloten in een ravijn te belanden en de actrice is mooi, maar kent geen angst. Vallen voor River maakt zijn werk er niet makkelijker op, en hij weet niet hoe lang hij haar prachtige lach nog kan weerstaan. Als het weer omslaat en iedereen in gevaar komt, moet Easton alles uit de kast halen om de groep weer veilig thuis te krijgen… en om River ervan te overtuigen dat haar thuis bij hem is.’ (Uitgegeven door A.W.Bruna, vertaald door Ineke de Groot).

‘Er was altijd wat als Easton Lockett lifters oppikte. Het begon goed, maar het ging al snel de verkeerde kant op’, steekt Morgenthaler haar boek meteen vlot in. Wat zich ontvouwt is een scene waarin Easton en River elkaar ontmoeten, de chemie spat er meteen vanaf, het moment dat je weet dat je weer een topverhaal van Morgenthaler aan het lezen bent. Na twee boeken vol romantiek in het mooie stadje Moose Springs is het deze keer tijd voor een favoriet van velen, Easton, om zijn verhaal te vertellen, een liefdesverhaal wel te verstaan, want boy oh boy wat is dit boek romantisch. De schrijfster presenteert Easton vanaf het begin zoals we hem kennen, een boom van een vent die soms een tikkeltje nors is maar eigenlijk een klein hartje heeft. Iemand die graag anderen helpt, maar ook verlangt naar een relatie. Tegenpol River is het uitgelezen personage om te zorgen voor een spannend en vermakelijk liefdesverhaal. De Hollywood-lieveling probeert haar carrière te redden door noodgedwongen een documentaire te filmen. In het begin komt ze dan ook wat hard over, maar gaandeweg het verhaal zie je haar steeds meer ontdooien en dat komt niet alleen door het leuke stadje. Morgenthaler zet met Easton en River twee interessante personages neer die je vanaf het begin meteen wilt volgen.

‘Een waar feestje om te lezen!’

In het alwetend persoon perspectief hang je boven het verhaal, waardoor je dichtbij de personages wordt gebracht. Je leest over hun worstelingen, de uitdagingen waar ze mee te maken krijgen, maar ook de mooie momenten die ze meemaken. Daarnaast is Morgenthaler’s schrijfstijl weer om door een ringetje te halen zo goed. Het is heerlijk vlot, met veel oog voor detail. Zo komen in dit deel vooral veel klimtochten voor, wat de uitgelezen momenten zijn voor een schrijver om gedetailleerd de omgeving te beschrijven. Deze schrijfster pakt die momenten en zet prachtige beeldende scenes neer waarbij je het idee hebt dat je zelf op de toppen van de bergen staat. Het laatste wat dit boek voor mij helemaal compleet maakt is de humor die weer in het verhaal is verwerkt. Morgenthaler heeft een meesterlijke humorvolle schrijfstijl die je meermaals een lach op je gezicht zal bezorgen.

‘Droomuitzicht’ is een heerlijke roman, perfect voor de fans van de eerste twee delen. Morgenthaler laat wederom zien romantisch, vlot, grappig, maar ook zeker gelaagd haar verhalen zijn, vol personages die mateloos interessant zijn om te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.