Recensie: ‘Droomvakantie’, Sarah Morgenthaler

Vakanties en de liefde, het gaat samen als chocolademelk en marshmellows! Het is dan ook een geliefd onderwerp van veel schrijvers om hun romans over te schrijven. Nieuwbakken auteur Sarah Morgenthaler schreef het suikerzoete boek ‘Droomvakantie’ over de ontluikende liefde tussen Zoey en Graham. Een heerlijk feelgood boek om bij te gieren van het lachen

Toen Graham Barnett zijn eetcafé de Tourist Trap noemde, was dat bedoeld als grapje. Nu zit hij vast aan het grillen van worstjes voor een eindeloze stroom toeristen, die hem allemaal irriteren. Zelfs de enige die rustig aan een tafeltje zit met haar boek… Twee weken in Alaska is niet de top van Zoey Caldwells bucketlist. Het is haar volledige bucketlist. Een blik op het bergstadje Moose Springs, en ze is verkocht. Maar wanneer een goede daad haar Grahams leven in schiet, ontdekt ze dat er meer is aan deze knorrige local dan ze kon vermoeden… en meer om lief te hebben in Moose Springs dan alleen de prachtige wildernis van Alaska. (Uitgegeven door A.W.Bruna)

Een heerlijk feelgood boek waarbij de tranen over je wangen zullen lopen van de lachen, een omschrijving die helemaal past bij ‘Droomvakantie’ van Sarah Morgenthaler. Wat een geweldig verhaal, perfect om even alles om je heen te vergeten en je helemaal onder te dompelen in het mooie Alaska, de liefde en de meest hilarische toeristische attracties!

In ‘Droomvakantie’ maken we kennis met Graham en Zoey. Graham, een stoere, uitgesproken bareigenaar uit Alaska met een passie voor kunst, spendeert zijn dagen in zijn bar Toerist Trap. Hoewel de bar mateloos populair is, ergert Graham zich groen en geel aan de toeristen die dagelijks in de rij staan om binnen te mogen komen. Ze zijn gewend geraakt aan zijn botte opmerkingen, die de bar alleen maar interessanter hebben gemaakt. Zoey daarentegen is een meer timide vrouw, die het liefst de hele dag leest. Op aanraden van haar vriendin besluit ze wat meer uit haar comfort zone te gaan en dat levert haar meer op dan alleen avontuur! Vanaf de eerste zin weet je dat deze twee verliefd op elkaar gaan worden, de chemie spat van de pagina’s. Morgenthaler zet met Zoey en Graham twee geweldige personages neer, tegenpolen die het beste in elkaar naar boven halen. Door het verhaal vanuit twee perspectieven te schrijven, die de schrijfster organisch met elkaar afwisselt, leer je ze allebei goed kennen. Je wordt meegenomen in hun gedachtes, voelt hun worstelingen en emoties. Dit zijn dan ook twee personages die je meteen in je hart zult sluiten.

‘Feelgood op en top, zo zou je ieder boek wel willen zien!’

Mede ook door de prachtige schrijfstijl van Morgenthaler. Want boy of boy wat heeft deze schrijfster, die debuteert met het boek, een verslavende manier van vertellen. ‘Droomvakantie’ is doorspekt met humor, niet alleen in de scènes die Morgenthaler opvoert, maar ook door de manier waarop haar personages zich uitdrukken. Meerdere malen heb ik gierend van het lachen op de bank gezeten! Dat ze daarnaast haarzelf de opdracht heeft gegeven om het verhaal vanuit twee perspectieven te schrijven, wat aardig lastig kan zijn, kan ik alleen maar complimenteren! Want het werkt geweldig om dit mooie verhaal te vertellen. Een suikerzoet verhaal, dat wel! Het principe suger coated ligt er hier dik op, maar dat maakt het voor mij alleen maar des te leuker, heerlijk wegzwijmelen!

’Droomvakantie’ is een fijn feelgoodboek om bij weg te zwijmelen en te gieren van het lachen! Geweldige personages, verslavende schrijfstijl en met het adembenemend mooie decor: Alaska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.