Recensie: Duizend hoog, Katharine McGee

Gossip Girl in 2118, daar heeft het wel een beetje van weg. Katharine McGee brengt ons ‘Duizend hoog’ een verhaal vol spanning, liefde maar ook verraad.

9789048827589_160In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone burgers van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

Na het lezen van dit boek kan ik alleen maar zeggen: Wow! ‘Duizend hoog’ is echt een boek dat vol zit met spanning en waarbij je op zoveel verkeerde sporen wordt gezet dat het einde totaal onverwachts is. McGee heeft dit boek vanuit vijf perspectieven geschreven. (Wat al een hele prestatie is!) En weet ieder karakter een vriend van de lezer te maken door haar vlotte manier van schrijven.

Na het lezen van dit boek kan ik alleen maar zeggen: Wow!

‘Duizend hoog’ geeft je een inkijkje in het leven van de rijke ter aarde, maar tegelijkertijd ook van de armste onder ons. Dat dit in een futuristische setting wordt neergezet maakt het niet onrealistisch. McGee gebruikt situaties die in het echte leven ook kunnen voorkomen. Dit alles zorgt ervoor dat het niet een ‘gewoon’ YA boek is geworden maar een boek met meerdere lagen.

‘Duizend hoog’ is een YA-boek dat iedere YA-fan zou moeten lezen. Het is spannend, bij vlagen grappig en ontzettend goed geschreven!

Heb jij ‘Duizend hoog’ ook gelezen? Laat bij de reacties weten wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.