Recensie: Dumplin, Julie Murphy

Missverkiezingen, een verkiezing voor slanke meisjes met een stralende lach. Althans, dat is iets dat vaak wordt gedacht. Maar daar komt verandering in. Maak kennis met Willowdean, hoofdpersoon uit het boek van Julie Murphy genaamd Dumplin. Een verhaal vol humor, liefde maar vooral daadkracht.

9789048831449_160Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City’s Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

Laat ik beginnen door te zeggen dat ik echt ontzettend van dit boek heb genoten! Het is precies wat je van een YA boek verwacht. Murphy’s schrijfstijl draagt daar zeker goed aan bij. Haar schrijfstijl is vlot, jeugdig maar vooral precies goed om het verhaal de juiste gelaagdheid mee te geven. Dit is zeker geen zoetsappig YA verhaal, maar een verhaal met inhoud en een verhaal dat je zeker lang zal bijblijven.

Dumplin is een verhaal dat je zeker lang zal bijblijven

Een aspect dat er voor mij met kop en schouder bovenuit steekt en het verhaal ontzettend mooi maakt is het doorzettingsvermogen van Willowdean. Met haar maatje meer laat ze zien dat dit totaal niets uitmaakt en dat je alles kunt bereiken waar je jezelf voor inzet. Waar het in YA verhalen toch al snel aankomt op een hoofdpersoon die door andere wordt geholpen komt het doorzettingsvermogen van Willowdean echt vanuit haarzelf. Iets wat alleen maar toe te juichen is. Willowdean wordt al snel een vriendin van de lezer en iemand waarvan je zou wensen dat ze echt bestaat!

Dumplin is een aanrader voor iedereen die opzoek is naar een mooi verhaal over liefde, doorzettingsvermogen en dat ook nog eens grappig is waardoor je het met een glimlach uitleest.

Heb jij Dumplin ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.