Recensie: Echte liefde vind je in de boekhandel, Veronica Henry

Na het lezen van dit boek wil je het liefst je eigen boekhandel starten. ‘Echte liefde vind je in de boekhandel‘ is de nieuwe roman van Veronica Henry. Een roman vol liefde en boeken, heel veel boeken!

untitledNightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekhandel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht…

Wat een mooi verhaal heeft Henry geschreven! Het ontroert, laat je niet meer stoppen met lezen en is ook nog eens hartverwarmend. Henry neemt ons mee naar een Engels dorp en geeft ons een kijkje in het leven van Emilia en de klanten van de boekhandel. De schrijfster doet dit met een vlotte, gedetailleerde schrijfstijl waardoor je haast in de boekhandel staat.

Het ontroert, laat je niet meer stoppen met lezen en is ook nog eens hartverwarmend

Als er een schrijfster is die het belang van bijpersonen kent dan is het Henry wel. Emilia is de hoofdpersoon in het verhaal maar eigenlijk zijn alle dorpsgenoten even belangrijk. Als lezer word je onderdeel van het verhaal en het dorp en wordt het moeilijk om het verhaal bij de laatste pagina achter je te laten.

‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ ontroert, staat bol van de liefde en is geweldig geschreven. Een aanrader voor iedereen!

Heb jij ‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.