Recensie: ‘Een dag om nooit te vergeten’, Jill Mansell

Zet maar een kruis in je agenda voor het weekend want de koningin van de feelgood is terug! En hoe! Jill Mansell trakteert ons dit voorjaar op een bruisende nieuwe feelgood, in een prachtig bloemig jasje. Maak kennis met ‘Een dag om nooit te vergeten‘!

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan. Bovendien is Max buiten bereik.

Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden?’ (Uitgegeven door L.S. Amsterdam, vertaald door Marja Borg)

Wanneer er een nieuw boek van Jill Mansell uitkomt plan ik meteen een middag vrij om het te gaan lezen. Je mag me met recht een Mansell fan noemen! Mansell brengt ons altijd heerlijke feelgoodboeken waar je het liefst in zou wonen. Vol mooie personages, heerlijke huiselijke situaties en vooral veel warmte. Precies zoals een goede feelgood zou moeten zijn. En dat is exact wat de schrijfster ons brengt met ‘Een dag om nooit te vergeten’.

In ‘Een dag om nooit te vergeten’ maken we kennis met Lottie en Ruby. Lottie, een hopeloze romanticus moest jaren geleden afscheid nemen van de liefde van haar leven Max, door omstandigheden in hun families. Wanneer ze elkaar weer zien op een bruiloft slaat de vonk meteen over, maar weten ze het verleden te laten voor wat het is? Ruby, de vrouw van de dominee, vindt tegelijkertijd iets uit over haar man wat haar leven van de ene op de andere dag verandert. Zo impulsief als ze is besluit ze meteen actie te ondernemen, met alle gevolgen van dien voor zowel haar, haar man als het bruidspaar dat gaat trouwen. Mansell brengt ons weer een bond gezelschap aan personages, waar je vanaf de eerste pagina meteen van gaat houden. Personages die elkaar geweldig aanvullen. Zo zwijmelen we heerlijk weg met Lottie en Max om vervolgens in een woede uitbarsting met Ruby een impulsieve actie bij te wonen. Mansell brengt ons hun verhalen, maar zoals we van haar gewend zijn, van nog veel meer personages. Zo gaan we op pad met het jonge koppel, worden we meegenomen in het leven van Max en de man van Ruby. De schrijfster presenteert ons een compleet dorp, waarbij we beetje bij beetje meer te weten krijgen over de inwoners. Dit zorgt ervoor dat je jezelf vrij snel onderdeel voelt van hun levens, een beetje alsof je naar Gilmore Girls zit te kijken en het liefst door de televisie zou willen stappen om onderdeel te zijn van het verhaal!

‘Mansell geeft haar fans precies waar ze op zitten te wachten: Feelgood met een hoofdletter F!’

Mansell brengt ons een verhaal waarin haar prachtige, vlotte manier van schrijven weer straalt als nooit te voren. We krijgen een verhaal voorgeschoteld waarin ze mooi schakelt tussen de perspectieven van de personages die we volgen, waarin de verhaallijn in rap tempo wordt neergezet en waarin we meerdere plottwisten te lezen krijgen die ons op het puntje van onze stoel houden. Leuk daarbij is vooral dat Mansell, hoewel we een groot scala aan mensen ontmoeten in dit boek, alle personages een eigen stem heeft gegeven in dit boek. Met allemaal hun eigen geschiedenis, gewoontes en gebruiken. Dit maakt dat het verhaal levendig voelt, haast realistisch omdat je je zo in ze kunt verplaatsen.

‘Een dag om nooit te vergeten’, is een prachtige feelgood van de hand van Mansell. Ze presenteert ons alles waar we op zitten te wachten: geweldige personages om te volgen, een bruisende verhaallijn vol schakelmomenten en dat alles met een prachtige schrijfstijl waarin een fijn gevoel voor humor naar voren komt. Ik hoop dat we snel weer een boek van Mansell te lezen krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.