Recensie: ‘Een gevoelige snaar’, Julia Quinn

Maak je maar weer op voor urenlang lezen over charmante mannen, hoffelijkheid en uiteraard de nodige drama: Julia Quinn is terug met een nieuw boek! De schrijfster achter het immens populaire Bridgerton brengt ons dit voorjaar ‘Een gevoelige snaar‘. Een verhaal dat wederom weer smullen wordt!

‘Hugh Prentice is een slimme en doelgerichte man die niks moet hebben van vrouwen met gevoel voor drama. Zeker niet na het noodlottige duel dat hem jaren geleden een van zijn benen kostte. Sarah Pleinsworth is juist behoorlijk extravert en draagt het hart op de tong. Ze moet niks van Hugh hebben omdat ze niet kan vergeten dat het duel waarin hij gewond raakte bijna haar familie ruïneerde. Maar dan schopt het lot alles flink in de war en zijn Sarah en Hugh ­genoodzaakt een week lang met elkaar op te trekken. Tot hun grote schrik blijken ze zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen. Was hun eerste indruk van elkaar misschien toch niet de juiste en moeten ze hun mening herzien?’ (Uitgebracht door Boekerij, vertaald door Karin Breuker).

Soms heb je behoefte aan een fijne dosis romantiek, van het soort dat zich meer dan honderd jaar geleden afspeelde, vol hoffelijkheid en galante mannen die de deur voor je openhouden. Julia Quinn weet ons inmiddels alweer jaren zo’n goede dosis ouderwetse romantiek voor te schotelen, die je heerlijk laat mee-zwijmelen. Precies dat doet ze ook in haar nieuwste boek, ‘Een gevoelige snaar’, waarin je een verhaal leest waar je feelgood-liefhebbende hart harder van gaat kloppen!

In ‘Een gevoelige snaar’ maken we kennis met de enigszins norse Hugh. Vroeger was hij een ware romanticus die een duel aanging voor de liefde van zijn leven, wat hem een van zijn benen kostte. Nu wil hij het liefst afstand houden van iedere vrouw die hij tegenkomt. Zeker Sarah, de nicht van de man waar hij een duel mee aanging. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien, maar waar haat aan de oppervlakte ligt, ligt liefde soms dichterbij dan je zou verwachten. Quinn brengt ons met Hugh en Sarah twee personages die precies in haar succesformule passen. Hugh de norse man die niet het achterste van zijn tong laat zien, maar beetje bij beetje meer open wordt als hij op de proef wordt gesteld door een krachtige vrouw. Sarah, de krachtige vrouw, die haar mannetje staat en niet bang is om haar mening te verkondigen. Personages waar je vanaf de eerste pagina van gaat houden. Quinn slaat echter wel een kleine nieuwe zijweg in met haar personages en maakt ze nog meer open dan we voorheen van haar hebben gezien. Dit zorgt voor mooie verrassende momenten die zeker smaken naar meer.

‘Een verhaal waarvan het hart van iedere feelgood-liefhebber harder gaat kloppen!’

Over Quinn’s schrijfstijl kunnen we inmiddels kort zijn: deze is heerlijk bloemrijk! Gedetailleerd op de momenten dat het nodig is, wat meer staccato als de vaart erin moet komen. Quinn weet hoe ze een goed romantisch verhaal af moet leveren en doet dit keer op keer met verve! Waar ze in 1700 Jane Austen hadden die verblijdde met haar prachtige romantische verhalen die je maar door en door wilde blijven lezen, heeft Quinn haarzelf de afgelopen jaren tot de moderne Austen ontpopt. Ze brengt verhalen met emoties, waarin romantiek de boventoon voert, waarin krachtige vrouwen centraal staan. Verhalen vol hoop, die je late mee-zwijmelen, waar je in kunt duiken om er uren later met dat bekende feelgoodgevoel uit te komen. Iets dat ook zeker weer opgaat voor ‘Een gevoelige snaar’. Quinn brengt ons een verhaal dat straalt als nooit te voren!

Het mag duidelijk zijn: ‘Een gevoelige snaar’ is wederom weer een topboek van Quinn. Door de jaren heen is het geen verrassing meer geworden dat de boeken van Quinn eigenlijk altijd goed zijn. De schrijfster weet als geen ander wat haar lezers graag willen lezen en levert dit. Iedere keer met een klein nieuw vleugje, een vernieuwing of verfrissing. En precies dat doet ze in ‘Een gevoelige snaar’. Ze levert ons een open, eerlijk en romantisch verhaal om van te smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.