Recensie: ‘Een glimp van jou’, Holly Miller

Wat zou je doen als je de mooie maar soms ook verschrikkelijke toekomst van je naasten voorbij ziet komen in je dromen? Grijp je in of niet? Precies de vraag waar hoofdpersoon Joel mee worstelt in het romantische debuutverhaal ‘Een glimp van jou’ van Holly Miller.

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was en probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar. Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?’

Zou jij voor de liefde kiezen als je weet hoe het afloopt? De vraag die centraal staat in de debuutroman van schrijfster Holly Miller. Toen ik de achterflaptekst las was ik meteen benieuwd hoe dit verhaal zich zou gaan ontvouwen. Miller zet een krachtig liefdesverhaal neer, dat sprankelt door haar verfijnde schrijfstijl. Een verhaal dat pakt vanaf de eerste pagina.

In’ Een glimp van jou’ volgen we de ontrafeling van de liefde tussen Joel en Callie. De twee ontmoeten elkaar per toeval maar hebben meteen een grote aantrekkingskracht. Met Joel en Callie zet Miller twee interessante tegenpolen neer. Waar Joel zich vooral op de achtergrond houdt, is Callie juist een spontaan persoon. Miller geeft de verschillen tussen haar twee hoofdpersonages goed weer, maar laat je vooral zien dat tegenpolen elkaar vaak aantrekken. Dit doet ze in een puur liefdesverhaal, dat ze vanuit twee perspectieven schrijft. Je wordt zo dichtbij de personages en hun gedachtes gebracht en ontwikkelt zo al snel een band met ze. Daarin is de schrijfster vooral goed geslaagd in het perspectief van Joel. Je wordt helemaal meegezogen in zijn interne worstelingen, het feit dat hij toekomstvisioenen heeft. De gedachtes die hij heeft spreekt hij vaak niet uit, maar als lezer word je wel meegenomen in deze stroom aan mijmeringen. Dit zorgt ervoor dat je snel meeleeft en Joel gaandeweg het boek steeds meer als een goede vriend gaat voelen die alleen aan jou zijn gedachtes prijs wil geven.

”Een liefdesverhaal zoals je het nog nooit hebt gezien’

Hoewel dit Miller’s eerste boek is beschikt ze over een mooie eigen stem. Een verfijnde schrijfstijl die sprankelt door de detailrijkheid. Zo neemt de schrijfster je helemaal mee in de koffiebar waar Callie werkt, die je door de bloemrijke omschrijvingen helemaal voor je ziet. Word je meegenomen naar de prachtige natuurrijke gebieden waar ze wandelt en krijg je een mooi kijkje in de stad waar ze wonen door de straten en winkels die met veel details worden beschreven. De detailrijke schrijfstijl zorgt ervoor dat je helemaal in het verhaal wordt meegenomen, maar hier en daar zorgt het er ook voor dat het verhaal ietwat langdradig aanvoelt. Beschrijvingen en gedachtes worden meerdere malen zo uitgebreid besproken dat het lastig is om het verhaal te blijven volgen. Al is dit een klein puntje van kritiek op een verder smetteloos mooi verhaal.

Ik ben positief verrast door ‘Een glimp van jou’. De interessante personages, de bloemrijke manier van verhaalvertelling en het unieke verhaal an sich maakt dit een feestje om te lezen. Een liefdesverhaal zoals je hem nog nooit hebt gezien!

Heb jij ‘Een glimp van jou’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.