Recensie: Een man om op te (vr)eten, Petra Hülsmann

She is back! Na een succesvol eerste boek brengt Petra Hülsmann ons een nieuw boek genaamd ‘Een man om op te (vr)eten‘, een roman vol liefde, humor en eten, heel veel eten!

9200000071852566Voor haar is liefde zwijmelmuziek en geurkaarsen, voor hem is het deathmetal en een zwijnenstal. Een paar dingen zijn voor Isabelle absoluut heilig: haar lievelingssoap op tv, haar werk in de bloemenwinkel en haar dagelijkse kom soep in het verlopen restaurant aan de overkant. Hoezo controlfreak? Ze kan gewoon niet tegen verrassingen! Dan wordt ‘haar’ restaurant overgenomen door de hippe kok Jens, die weigert om haar vaste lievelingssoep te maken. Helaas blijkt zijn chocoladetoetje onweerstaanbaar. En voor ze het weet, staat haar geordende leventje op z’n kop! Terwijl ze krampachtig probeert om de vaste orde te herstellen, blijkt haar hart intussen al heel andere plannen te hebben…

Ze is terug met een knaller van een roman! Petra Hülsmann brengt ons ‘Een man om op te (vr)eten’, een vlot geschreven roman met een geweldige verhaallijn. Hülsmann weet haar lezers weer mee te voeren in een romantisch verhaal. Daarnaast weet ze haar personages zo neer te zetten dat ze menselijk worden. Hoofdpersoon Isabelle heeft een paar aparte trekjes maar zorgt er met haar enthousiasme voor dat je haar al snel in je hart sluit.

Hülsmann weet haar lezers weer mee te voeren in een romantisch verhaal

Hülsmann onderschat het belang van bijpersonen niet. Zo volgen we niet alleen het verhaal van Isabelle, maar ook van de vrouw waar ze mee samenwerkt. Dit geeft het boek meer dan alleen een liefdesverhaal.  Leuk detail, ook taxichauffeur Knut, uit het vorige boek van Hülsmann, maakt met zijn enigszins dubieuze adviezen zijn opwachting in ‘Een man om op te (vr)eten.’ Dit zorgt voor veel humoristische situaties, zo rijdt hij bijvoorbeeld nog steeds stelselmatig te hard en is hij tot over zijn oren verliefd.

Wat de boeken van Hülsmann tevens zo leuk maakt is dat ze haar lezers precies aanvoelt. Zo schrijft ze bladzijde lang over een bepaald nagerecht waarbij je op het einde van het boek echt denkt: ‘Ik moet dit eten!’. Hülsmann heeft dit allang bedacht en op de laatste pagina vind je dan ook een recept voor dit geweldige nagerecht. Een echte aanrader!

‘Een man om op te (vr)eten’ is een vlot geschreven roman met een goede verhaallijn. Die je pas weg kunt leggen als je hem helemaal uit hebt.

Heb jij ‘Een man om op te (vr)eten’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties of jij net zo enthousiast bent over het boek als ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.