Recensie: ‘Een man van stand’, Julia Quinn

Alweer het achtste boek in de immens populaire boekenserie Bridgerton. Dit keer gaan we op pad met Gregory, een echte romanticus die gelooft in ware liefde. Maar de liefde loopt niet altijd zoals je het in eerste instantie verwacht. Tijd om ‘Een man van stand’ te bespreken!

‘Gregory Bridgerton gelooft in ware liefde. Maar wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, blijkt deze Hermione Watson al verliefd op een ander! Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Gregory belooft dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, hoe meer zij en Gregory van elkaar onder de indruk raken. Helaas is Lucinda al verloofd…’ (Uitgegeven door Boekerij, vertaald door Karin Breuker).

De Bridgerton boeken, het zijn toch wel een van mijn favoriete boekenserie geworden. De uber romantische verhalen, de pakkende personages en uiteraard de mooie familieband die door schrijfster Julia Quinn met veel liefde naar papier is gebracht zorgde al voor zeven prachtige boeken. Tijd om daar het laatste, prachtig boek aan toe te voegen met ‘Een man van stand’ en ik kan je zeggen: dit is mijn favoriete boek uit de serie geworden!

In ‘Een man van stand’ maken we kennis met Gregory, tot dusver nog een vrij onbekend personage voor verfent Bridgerton lezers. In de vorige boeken hebben we nog maar weinig over hem meegekregen, waardoor hij in het begin nog redelijk mysterieus is. Maar daar brengt schrijfster Quinn snel verandering in, vanaf de eerste pagina worden we namelijk dicht bij hem in de buurt gebracht en ontdekken we wat een leuk en vlot personage hij is. Gregory is een echte romanticus, iemand met het hart op de juiste plek die het liefst zijn leven wil delen met de liefde van zijn leven. Hij heeft gezien hoe zijn broers en zussen één voor één een leuke partner hebben gevonden, de ware liefde, en dat wil hij ook. Alleen wordt hij verliefd op Hermoine die al verliefd is op iemand anders. Haar beste vriendin Lucy probeert Gregory te helpen, maar het lot heeft zo haar eigen plannen. Quinn brengt ons twee personages die mateloos interessant zijn om te volgen. Hun ontluikende liefde zorgt voor spanning, de uitdagingen waar ze voor komen te staan laten je echt hun karakter zien en de liefdevolle dingen die ze voor elkaar doen zijn aandoenlijk. Een fijn koppel om over te lezen, waarbij de chemie van de pagina’s spat.

‘Het meest hartverwarmende boek uit de serie’

Na acht boeken kunnen we inmiddels wel stellen dat Quinn’s schrijfstijl heerlijk vlot is, met oog voor detail maar vooral perfect voor de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Want ook in dit boek neemt de schrijfster ons mee terug naar 1800, met accurate omschrijvingen van die tijd, prachtige gedetailleerde observaties van klederdracht en de gewoontes van die tijd. Quinn weet je in haar verhalen altijd helemaal mee te voeren naar een andere tijd en doet dat in ‘Een man van stand’ ook weer met verve. Wat ‘Een man van stand’ daarnaast voor mij een van de betere boeken uit de Bridgerton serie maakt is de aandoenlijkheid ervan. Je merkt dat Gregory echt op zoek is naar de liefde van zijn leven, iets dat in de andere boeken niet altijd voorop stond. Deze verhaalinsteek zorgt voor een boek dat overloopt van de liefde en je helemaal laat meezwijmelen, precies zoals je mag verwachten van een Quinn boek. Leuk detail daarnaast, ook een aantal andere Bridgerton telgen maken hun opwachting in dit verhaal, waardoor je ook krijgt te lezen hoe het met hen verder is gegaan.

‘Een man van stand’ is een heerlijk zoet en vlot verhaal, aandoenlijk door de personages, geweldig geschreven door Quinn en uiteraard uber romantisch. Een boek om van te houden en de perfecte afsluiter van de serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.