Recensie: ‘Een zomer vol belofte’, Jenny Hale

Familiegeheimen, ze vormen een dankbaar startpunt voor menig boek. Jenny Hale verrast ons dit voorjaar met een boek dat draait om een familiegeheim, dat zomaar eens de wending van iemands leven kan veranderen. We lezen erover in het prachtige ‘Een zomer vol belofte‘.

‘In Een zomer vol belofte van Jenny Hale groeide Meghan Gray op bij haar grootvader in een cottage aan het strand. Het is nu tien jaar geleden dat hij is overleden en Meghan keert terug naar het eiland op zoek naar een nieuwe start. In een envelop uit zijn nalatenschap vindt Meghan een oude foto en een vreemde sleutel. De sleutel leidt naar een jarenlang verborgen familiegeheim. Kan dit familiegeheim de loop van Meghans leven veranderen?’ (Uitgegeven door L.S.Amsterdam, vertaald door Gerda Wolfswinkel).

Soms kom je een boek tegen dat heerlijk romantisch is, vlot leest en alle ingrediënten heeft die een goede feelgood moet hebben. Jenny Hale spant al jaren de troon op het gebied van pakkende feelgoodverhalen en brengt ons met ‘Een zomer vol belofte’ zeker een boek dat hieraan eer doet.

In ‘Een zomer vol belofte’ maken we kennis met Meghan. Nadat het niet zo goed gaat met haar carrière besluit ze om naar het strandhuis te gaan van haar overleden opa. Het is nog precies zoals ze het zich inbeelden, inclusief cosy stoelen op de veranda en een uitgestrekt strand waar ze mooie herinneringen aan heeft. Zal het strandhuis haar de rust en ruimte bieden die ze nodig heeft? En wat zit er in de envelop die ze van haar opa heeft gekregen voordat hij overleed? Het zou zomaar eens een nieuw begin voor haar kunnen betekenen. Hale brengt ons een hoofdpersonage zoals we inmiddels van haar gewend zijn. Iemand die te maken heeft met de nodige worstelingen in het leven, maar gaandeweg steeds meer opkrabbelt. Als lezer wordt je hier mooi deelgenoot van gemaakt, doordat Hale erg open is over de gevoelens en gedachtes van haar personage. We hangen als een vogel boven het verhaal, dat is geschreven vanuit het hij/zij-perspectief, en zo een goed beeld geeft van niet alleen Meghan, maar ook de andere personages in het verhaal.

‘Zomers en feelgood op en top!’

Hale beschikt over een prachtige gedetailleerde manier van schrijven, waarmee ze ons het verhaal echt intrekt. De boeken van Hale zijn voor mij als Hallmarkfilms, waarbij op ieder detail is gelet om het nog meer feelgood te maken. Precies dat zet de schrijfster neer met haar nieuwe boek. We worden meegenomen naar het strandhuis, lopen met het hoofdpersonage met onze voeten in het zand over het strand en maken kennis met de kleurrijke mensen uit het dorpje waar het strandhuis zich bevindt. Schrijfwerk zoals we het willen zien in iedere feelgood!

‘Een zomer vol belofte’ is het perfecte boek om al helemaal in de zomersfeer te komen en je even goed onder te dompelen in een fijne feelgood. De pakkende verhaallijn, die staat als een huis door de verschillende plottwisten, het mateloos interessante hoofdpersonage en de verfijnde schrijfstijl van Hale maken dit een verhaal dat je in een zit uit wilt lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.