Recensie en winactie: ‘Het begint met de geur van sneeuw’, Kelly Moran

Kelly Moran, we mogen haar inmiddels toch wel de queen van de huiselijke romans noemen. Dit najaar brengt ze ons wederom een pareltje dat helemaal past bij kerst met ‘Het begint met de geur van sneeuw’. En jij kunt kans maken op een exemplaar van dit boek! Lees hieronder daar meer over.

‘De Dragonders. Zo noemen de inwoners van Redwood, een pittoresk stadje in de bergen van Oregon, de burgemeester en haar twee zussen. En eerlijk is eerlijk: deze bijnaam is niet onverdiend. Marie heeft de gewoonte om zich flink te bemoeien met de levens – en in het bijzonder de liefdeslevens – van haar stadsgenoten. Al mag niemand klagen, want als koppelaarster heeft ze een onberispelijke staat van dienst. Maar wanneer haar jeugdliefde Preston Masterson terugkeert naar Redwood om het oude Freemont-landgoed om te toveren tot hotel, net op tijd voor de feestdagen, draaien de inwoners van Redwood de rollen om. En dan ondervindt Marie zelf eens hoe zenuwslopend zulke koppelpogingen kunnen zijn. Vooral als die je in een complete chaos storten…’ (Uitgegeven door A.W.Bruna, vertaald door Olga Groenewoud).

De boeken van Kelly Moran, als je ze met een woord zou moeten omschrijven dan is dat toch wel met ‘huiselijk’. Moran schrijft boeken waarbij je warme, huiselijke gevoelens krijgt, te vergelijken met het kijken van bijvoorbeeld Gilmore Girls. Je leert over alle personages iets, personages uit voorgaande boeken maken vaak hun opwachting en de boeken gaan altijd gepaard met een flinke dosis feelgood! En dat geldt ook zeker voor ‘Het begint met de geur van sneeuw’.

Burgemeester Marie van het gezellige stadje Redwood is een ware koppelaarster. Ze heeft er haar passie van gemaakt om de inwoners in haar stad aan elkaar te koppelen, wat ze doet op haar eigen passievolle manier. In haar eigen liefdesleven heeft ze de ware jakob nog niet gevonden, of misschien toch wel… Jeugdliefde Preston brengt haar hart weer op hol als hij terugkeert naar de stad, maar kan ze hem wel vertrouwen. Moran brengt ons met dit laatste deel in haar succesvolle serie een prachtig personage. Een daadkrachtige vrouw die haar mannetje staat in de raad van de stad, zich bezighoudt met alles en iedereen en daar ook nog eens geweldig in slaagt. Maar ook een vrouw die kwetsbaar is en haarzelf in haar eigen liefdesleven erg op de oppervlakte houdt. Een heerlijk personage om te volgen die met iedere pagina die je omslaat meer en meer groeit. Die een vriendin wordt van de lezer en waar je het liefst bij iedere stap die ze zet voor haar zou willen juichen.

‘Feelgood op zijn best!’

Moran brengt ons met haar vlotte schrijfstijl een boek dat overloopt van de liefde. We zien hoe Preston beetje bij beetje de muren die Marie om haar heen heeft gebouwd, afbreekt en haar weer laat voelen wat ze al die jaren daarvoor voelde. Moran beschrijft dit met veel precisie en weet daarmee dat mooie feelgood gevoel over te brengen naar de lezer. ‘Het begint met de geur van sneeuw’ staat naast liefde vooral in het teken van je eigen doelen najagen, gaan voor de dromen die je hebt en vertrouwen hebben in de mensen om je heen. Prachtige onderliggende lagen die aanzetten tot denken en maken dat je deze novelle binnen een mum van tijd uithebt.

‘Het begint met de geur van sneeuw’ is een geweldig boek voor deze tijd van het jaar. Het is liefdevol, romantisch, bij vlagen grappig en geweldig geschreven. De flinke dosis kerst zorgt er daarnaast voor dat dit het perfecte boek is om mee op de bank te kruipen en van te genieten met een kop thee en een lekkere chocoladereep!

Winactie

Van uitgeverij A.W.Bruna mag Boekhopper 1 exemplaar van dit geweldige boek weggeven. Zie jij jezelf al helemaal onder de kerstboom zitten met dit gezellige, cosy boek? Ga dan snel naar @boekhopper op instagram om daar kans te maken op het boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.