Recensie: ‘Fling’, Joseph Murray

Na meerdere niet succesvolle IVF-behandelingen besluit hoofdpersonage Tara dat ze het wil opgeven, ze kan niet meer. Haar man Colin denkt daar anders over en wil graag doorgaan. Het plaatst de twee recht tegenover elkaar en hun relatie komt flink onder druk te staan. Blijven ze bij elkaar of gaan ze voor een nieuwe liefde met de app Fling. We lezen erover in het gelijknamige boek van Joseph Murray, maak kennis met ‘Fling‘!

‘Tara loved Colin at first sight. Colin loved Tara at first fight. That’s when they knew they were meant for each other. But after six years, their marriage has started to crumble. Unable to recapture the spark they once had, it seems it’s all over. That is, until they meet their perfect match on a controversial new dating app – Fling…’ (Uitgegeven door PanMacmillan).

Sommige onderwerpen kom je niet vaak tegen in boeken, waaronder ivf-behandelingen om een kind te krijgen. En zeker niet in feelgoodboeken waarbij het er toch vaak om draait dat je als lezer met een goed gevoel het boek doorgaat. Schrijver Joseph Murray snijdt het onderwerp aan in zijn nieuwe feelgood en doet dit met verve. Hij schijnt een licht op hoe lastig het kan zijn om een kind te krijgen en dat het helaas voor sommige stellen een grote weerslag heeft op hun relatie.

In ‘Fling’ maken we kennis met Tara en Colin. Tara, een vlotte marketeer, heeft maar één grote wens in het leven: ze wil moeder worden. Wanneer de dokter haar echter vertelt dat ze voor de derde keer een niet succesvolle ivf-behandeling achter de rug heeft, besluit ze om haar droom aan de kant te zetten. Haar man Colin slijt zijn dagen met een baan waar hij maar weinig energie uit haalt. Net zoals Tara wil hij niets liever dan ouder worden van een kindje. Een wens die hij niet wil laten gaan, wat de relatie flink onder druk zet. Beide besluiten om in het geheim een datingapp voor getrouwde mensen te downloaden en daar op zoek te gaan naar iemand waar ze de genegenheid en liefde bij kunnen vinden die ze niet meer bij elkaar krijgen. Met een match voor beide, die hen leidt naar een grote verrassing. Murray brengt ons met Tara en Colin twee mateloos interessante personages. Allebei verscheurd door het idee dat ze nooit ouders zullen worden, worstelen ze met alle gevoelens en emoties die daarbij komen kijken. Emoties en gevoelens die Murray, in dit multiperspectieven verhaal, met veel respect naar voren brengt. Je voelt ze van de pagina’s afspatten, wordt dicht bij de personages in de buurt gebracht en wordt echt deelgenoot gemaakt van hun verhaal. De schrijver presenteert ons menselijke personages en heeft ze tot in de details uitgewerkt.

‘Een boek waar je uren in kunt blijven lezen!’

Iets dat we ook terugzien in de schrijfstijl van Murray. ‘Fling’ zit vol met prachtige gedetailleerde omschrijvingen waardoor je echt op pad gaat met Colin en Tara. Ondanks de gedetailleerde pen van de schrijver verliest hij de vaart in het verhaal zeker niet uit het oog, waardoor het op geen een punt inzakt. Daarnaast schuwt de schrijver er niet voor om verschillende beladen onderwerpen te behandelen, zoals IVF, maar ook overspel. Zowel Tara als Colin staat op het punt om vreemd te gaan in het verhaal. Murray schrijft hun acties niet goed, maar laat ze zonder oordeel zien aan de lezer. Dit maakt dat je zelf een mening kunt vormen over het koppel en hun acties. Hoewel de onderwerpkeuze, de personages en de schrijfstijl zeker on point zijn, zitten er wel een paar haken en ogen aan het verhaal. Zo zijn Tara en Colin op sommige momenten een beetje kinderachtig en is het verhaal redelijk voorspelbaar. Maar als je hier als lezer doorheen kunt kijken, stuit je op een mooi gelaagd feelgood verhaal dat je zeker niet in de koude kleren gaat zitten.

‘Fling’ is een pakkend verhaal van de hand van Murray. De personages, de verhaallijn en de mooie schrijfstijl van de schrijver maken het een feelgood waar je uren in kunt blijven lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.