Recensie: ‘Foodtruck Fiësta’, Saskia M.N. Oudshoorn

Afgelopen week besprak ik al het prachtige ebook dat schrijfster Saskia M.N. Oudshoorn uitbracht, maar dit voorjaar brengt de schrijfster ons nog een pareltje. Maak kennis met ‘Foodtruck Fiësta‘!

Bertina, Tinus voor vrienden, is toe aan een sabbatical. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in haar studie en inmiddels is ze zelfs aan een tweede opleiding begonnen. Dat gaat echter allemaal in de ijskast als ze op Marktplaats een foodtruck koopt. Haar retro ijstruck moet flink worden opgeknapt, en daar kan Mats haar wel bij helpen. Ongemakkelijk…‘ (Uitgegeven door Zomer & Keuning).

‘Foodtruck Fiësta’ van Saskia M.N. Oudshoorn verscheen eerder al in drie verschillende delen als ebook, maar is nu door uitgeverij Zomer & Keuning gebundeld tot een paperback. Waarbij uiteraard de kleurrijke cover als eerste opvalt, je krijgt er meteen zin in om een festival te bezoeken door de opvallende kleuren en het catchy lettertype! En catchy is het verhaal ook zeker, want jeetje wat heeft Oudshoorn ons weer een top verhaal geleverd. Ze kent haar lezers inmiddels door en door en brengt ons een verhaal vol humor, romantiek en uiteraard passie.

In ‘Foodtruck Fiësta’ maken we kennis met Bertina en Mats. Bertina, door goede vrienden Tinus genoemd, is een dame met haar hart op de tong. Ze bezit over een fijn soort humor, waar je als lezer meerdere malen met tranen in je ogen van het lachen over zult lezen. Bertina is toe aan een sabbatical en weet precies wat ze wil gaan doen. Met een oude foodtruck festivals af om daar heerlijke producten te verkopen. Een beetje jammer alleen dat zodra Bertina de snelweg oprijt als ze de foodtruck heeft gekocht, de auto besluit om ermee op te houden. En de enige persoon die haar daarmee kan helpen is Mats, haar ex die ze al zes jaar niet meer heeft gezien. Een situatie die uiteraard een hoop gevoelens en awkward situaties met zich meebrengt. Oudshoorn brengt ons twee personages die heerlijk uitgesproken zijn en vanaf de eerste pagina al voelen als vrienden van de lezer. We leren ze goed kennen doordat de schrijfster het verhaal vanuit beide perspectieven optekent en ons zo een totaalbeeld van het verhaal brengt. Hoewel dit boek een feelgood is schuwt Oudshoorn er tevens niet voor terug om ook de diepte in te duiken en ons mee te nemen in de gevoelens en gedachtes van haar personages. Iets wat de onbeschrijfelijke hechte band tussen lezer en personages alleen maar versterkt.

‘Romantisch, humorvol en geweldig geschreven!’

Oudshoorn schrijfstijl wordt daarnaast getypeerd door de vlotheid ervan. Ze brengt ons in ‘Foodtruck Fiësta’ korte hoofdstukken, waardoor het fenomeen ‘ik lees nog een hoofdstuk’ helemaal in de hand wordt gewerkt. Dat Oudshoorns schrijfstijl dan ook verslavend is mag een understatement zijn. Ze weet als geen ander hoe ze vaart in het verhaal moet brengen, maar ook gas terug moet nemen op de momenten dat het verhaal de diepgang in gaat. Hiermee brengt ze een gebalanceerd verhaal dat een fijne leesflow heeft. Daarnaast vond ik de humorvolle manier van verhaalvertelling zeker een van de redenen om door te blijven lezen. Oudshoorn laat haar personages beschikken over een fijne soort zelfspot, waardoor je meermaals gniffelend op de bank zult zitten.

‘Foodtruck Fiësta’ is een heerlijke humorvolle, romantische en geweldig geschreven feelgood roman die je uren leesplezier zal opleveren. Geniet van de prachtige schrijfstijl van Oudshoorn, laat je verrassen door de personages en zwijmel mee met de fijne verhaallijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.