Recensie: ‘For the Love of the Bard’, Jessica Martin

Shakespeare invloeden, een theater setting en een liefdevolle verhaallijn. Alle ingrediënten voor een geweldige feelgood: check! Jessica Martin brengt ons deze zomer een heerlijk feelgood verhaal ‘For the Love of the Bard‘ dat je aan de pagina’s gekluisterd houdt. Een verhaal over tweede kansen, de liefde vinden en uiteraard Shakespeare!

Literary agent and writer Miranda Barnes rolls into her hometown of Bard’s Rest with one goal in mind: to spend the summer finally finishing her YA novel, the next installment in her bestselling fantasy series. Yet Miranda’s mother, deep in the planning stages for the centennial of the town’s beloved annual Shakespeare festival, has other ideas. Before you can say “all’s fair in love and war,” Miranda is cornered into directing Twelfth Night—while simultaneously scrambling to finish her book, navigating a family health scare, and doing her best to avoid the guy who broke her heart on prom night.

When it comes to Adam, the veterinarian with a talent for set design and an infuriating knack for winning over Miranda’s dog, the lady doth protest too much. As any Shakespeare lovers knows, the course of true love never did run smooth, and soon Miranda realizes she’ll have to decide whether to trust Adam with her heart again.’ (Uitgegeven door Penguin Random House)

Shakespeare, als sinds ik zijn werken op de middelbare school ontdekte ben ik er fan van. Door zijn manier van verhaalvertelling, boodschappen die je tussen de regels door kan lezen en pakkende onderwerpen die hij opvoert. Ik kon dan ook niet wachten toen ik las dat er een boek zou uitkomen waar de liefde voor Shakespeare mooi in naar voren zou komen. Voor alle Shakespeare liefhebbers: maak kennis met je nieuwe favoriete boek ‘For the Love of the Bard’!

In ‘For the Love of the Bard’ maken we kennis met Miranda, een literair agent en schrijfster van een fantasie serie. Als ze besluit om terug te keren naar haar ouderlijk huis om daar het volgende deel van haar serie te gaan schrijven, loopt dat niet helemaal zoals ze had verwacht. Haar moeder besluit dat Miranda haar tijd kan verdelen tussen schrijven en het regisseren van het jaarlijkse toneelstuk dat zal worden opgevoerd tijdens het Shakespeare festival. En hoewel Miranda daar in het begin alles behalve zin in heeft, ziet ze al snel dat het ook zo zijn voordelen heeft. Zeker als een ex weer in haar leven komt. Martin laat ons kennismaken met een geweldig personage om te volgen, iemand die houdt van het theater, haar hart op de tong heeft liggen en van binnen (hoewel ze het niet snel zal toegeven) een echte romanticus is. Alleen is Miranda’s hart op jonge leeftijd gebroken en vindt ze het lastig om mensen binnen te laten. Martin laat deze worsteling mooi terugkomen in het verhaal van het hoofdpersonages. Waarbij ze veel aandacht heeft voor de gevoelens van Miranda en je hier als lezer in meeneemt. We zien hoe Miranda gaandeweg het verhaal groeit, meer haar eigen keuzes maakt en inziet dat een tweede kans echt niet altijd verkeerd is. Miranda is wat mij betreft dan ook een mooi complex, en mateloos interessant, personage om te volgen omdat je tijdens het lezen zult ervaren dat je meerdere raakvlakken met haar hebt, soms dezelfde worstelingen meemaakt.

‘Een pakkend verhaal met een vleugje Shakespeare’

Martin debuteert met ‘For the Love of the Bard’ en zet een geweldig eerste werk neer. Het verhaal is bruisend door de pakkende verhaallijn en de mooie plottwisten in het verhaal. Het is catchy door de schrijfstijl van Martin die te midden houdt tussen heerlijk vlot, waardoor je door het verhaal vliegt, maar op sommige momenten ook mooi gedetailleerd dat maakt dat je het idee hebt dat je zelf aanwezig bent in het verhaal. Daarnaast is de passie voor Shakespeare en literatuur goed te voelen in dit boek. Martin brengt ons niet alleen een pakkend verhaal, maar ook een krachtig eerbetoon aan de literaire held. Zo zijn er meerdere verwijzingen opgenomen in het verhaal en zien we dat het werk van Shakespeare meermaals een voorbeeld is geweest. Wat prachtige momenten oplevert, onder andere een geweldige scene waarin de ene naar de andere Shakespeariaanse uitspraak wordt geuit, wat een grappige situatie oplevert.

‘For the Love of the Bard’ is naast prachtig geschreven ook een echt verhaal dat iedere romantiekliefhebber zeker zal bekoren. Martin heeft een mooie verhaallijn rondom het liefdesleven van Miranda in het verhaal verwerkt en duikt daarbij ook in de diepte. Zo zien we onder andere onderwerpen als kwetsbaarheid in de liefde, openstellen en toelaten van genegenheid terugkomen. Wat een mooie verdiepende laag brengt in dit heerlijke feelgood verhaal. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik zeker fan ben van ‘For the Love of the Bard’, en niet kan wachten totdat we weer een verhaal van Martin te lezen krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.