Recensie: ‘Frame your imagination’, Caroline Ellerbeck

Tekenen, ik deed het vroeger naar hartelust! Fijn je verbeeldingskracht aan het werk zetten, een zon in het blauw kleuren of een vis op het droge tekenen. Als kind word je niet beperkt door ‘wat wel en niet kan’. Om je weer een beetje dat gevoel te geven maakte Caroline Ellerbeck het boekje ‘Frame your imagination’, met 90 tekenoefeningen om je creativiteit weer te laten spreken.

BIS Publishers

‘Stimuleer je creativiteit met meer dan 90 tekenoefeningen. Op iedere pagina vind je een vorm of bijvoorbeeld een lijn, in kleur of juist in zwart wit. Gebruik deze vorm of lijn om een nieuwe tekening te maken. Een soort ‘maak de tekening af’ principe, waarbij je je artistieke vrijheid de vrije loop mag laten.

Op iedere pagina is tevens een hashtag vermeld, die je kunt gebruiken ter inspiratie voor je tekening. De tekenoefeningen zijn gecreëerd om je creativiteit te stimuleren. Je hoeft geen ervaren tekenaar te zijn voor ‘Frame your imagination’, gebruik je verbeeldingskracht!’

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn, is het niet met woorden dan wel door notitieboekjes van een nieuwe kaft te voorzien of door foto’s te maken. Tekenen had ik al een lange tijd niet meer gedaan (behalve hier en daar een doodle). Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik las dat ‘Frame your imagination’ uit zijn komen. Een boekjes met tekenoefeningen, waar je aan de hand van een hashtag wordt uitgedaagd om een tekening te maken. En wat een tof boekje is het geworden! Ik ben zelf niet echt een tekentalent, maar doordat je al een soort basis tekening krijgt die je gaat aanvullen geeft het zoveel plezier!

‘Laat je creativiteit de vrije loop met ‘Frame your Imagination”

De basistekeningen in het boekje bestaan vaak uit een vierkant, een lijn, een aantal streepjes of bijvoorbeeld een blokje. Met op de pagina ernaast tientallen hashtags om je inspiratie te geven. Aan jou de taak om je creativiteit te vrije loop te laten en de tekening ‘af’ te maken. Zo stond er een simpele lijn op een pagina met onder andere de hashtag #outdoorliving. Ik ging hiermee aan de slag en tekende een aantal vogeltjes op de lijn (geen meesterwerk haha, maar wel heel leuk om te doen). Een andere pagina met een zwart vierkant zette ik om naar een tekening met meerdere gekeurde vlakken.

‘Frame your imagination’ zet je weliswaar aan om je creativiteit op een pagina te bundelen, maar stimuleert daarnaast om compleet out of the box te denken en je verbeeldingskracht helemaal vrij te laten lopen. Het geeft je weer even dat gevoel dat je had als kind toen je voor het eerst leerde tekenen. Dat je alles kunt creëren wat je maar wilt!

Heb jij ook je creativiteit de vrije loop laten gaan in ‘Frame your imagination’? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boekje vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.