Recensie: ‘Geen ja, geen nee uncensored’

‘Peuter jij wel eens in je neus?’, ‘Heb je een fetisj?’, ‘Heb je wel eens stiekem de berichten van iemands mobiel gecheckt?’ Het zijn drie ‘recht voor zijn raap’ vragen uit het leuke, grappige en spannende spel ‘Geen ja, geen nee, uncensored‘ van MegaBleu. Weet jij alle vragen te beantwoorden zonder ja of nee te gebruiken, of staat het schaamrood je al snel aan de kaken en duik je het liefste zo snel mogelijk weg 🙂 (Spel voor achttien plus)

‘Peuter jij wel eens in je neus? Natuurlijk wil je dit meteen ontkennen, of gewoon niet antwoorden. Maar jet moet wel, en je mag geen ‘ja’ of ‘nee’ zeggen! Je gebruikt deze twee kleine woordjes vaker dan je denkt. In dit spel word je hier meteen voor afgestraft. Je tegenspelers doen hun best deze woordjes bij je los te peuteren met zorgvuldig voorbereide vragen. Alleen als je je hoofd erbij houdt, kan je de kaart winnen. De speler die de meeste kaarten heeft verzameld wint het spel.’

‘Geen ja, geen nee, uncensored’, ik kan je één ding zeggen: ‘Dit spel is echt hilarisch!’. En zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je de spelers nog beter leert kennen. ‘Geen ja, geen nee, uncensored’ bestaat uit 90 kaarten, met op iedere kaart tien confronterend vragen, 1 bel en een boekje met spelregels. Ieder spel duurt ongeveer twintig minuten, maar je kunt het zo lang maken als je wilt door nog meer verboden woorden af te spreken, zoals ‘uhm’, of ‘misschien’. Het doel van het spel is namelijk om alle vragen te beantwoorden zonder ja of nee te gebruiken, gebruik je die wel dan ben je af voor die ronde en mag degene die het eerste op de bel drukt jouw kaartje in ontvangst nemen als prijs. Wie de meeste kaartjes op het einde heeft, is de winnaar!

Ik ben echt fan van de spellen van MegaBleu, ze hebben altijd een grappig element in zich waardoor huilen van het lachen gegarandeerd is! Ook in ‘Geen ja, geen nee, uncensored’ speelt humor een belangrijke rol. De vragen zijn zo geschreven dat spelers het achterste van hun tong moeten laten zien, wat grappige anekdotes oplevert en uiteraard een paar oncomfortabele situaties haha! Maar wat voor mij dit spel wederom erg leuk maakt, net zoals de andere van MegaBleu, is het feit dat hoe oncomfortabel en grappige sommige vragen mogen zijn, je leert de mensen met wie je het speelt nog beter kennen en het spelen van het spel levert mooie gesprekken op.

‘Durf jij het achterste van je tong te laten zien met dit spel?’

‘Geen ja, geen nee, uncensored’, maakt een gezellige avond met vrienden of familie nog leuker door de pakkende vragen, de humoristische insteek en de leuke spelopzet. Ik hou spellen waar je niet eerst een lange uitleg voor door hoeft te ploeteren voordat je aan de gang kunt. Maar gewoon meteen alles op tafel zetten en aan de slag. Dit spel is uitermate geschikt voor iedereen die net zoals ik meteen het spel in wil duiken en zijn vrienden en familie graag eens van een andere kant wil leren kennen.

‘Geen ja, geen nee, uncensored’ is echt een spel waarbij je collectief uit de comfortzone moet stappen. Zowel degene die de vraag beantwoord, als degene die de vraag stel. Hoevaak vraag je je vrienden immers of ze voorover zouden buigen voor tien cent? haha! Lachen is bij dit spel inbegrepen, ik ga het er nog vaak bij pakken tijdens een spelletjesavond met vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.