Recensie: ‘Gelukkig in Clover Cottage’, Christie Barlow

Het is een droom van Allie die uitkomt, een cottage erven samen met de liefde van haar leven. Maar de man in kwestie ziet het allemaal net even wat minder rooskleurig in en voelt een langgekoesterde droom steeds meer aan hem trekken. We lezen erover in het derde deel van de Love Heart Lane serie van Christie Barlow ‘Gelukkig in Clover Cottage‘.

‘Allies droom lijkt uit te komen wanneer Rory Scott – dierenarts en de liefde van haar leven – de bouwvallige Clover Cottage in het schilderachtige dorpje Heartcross erft. Ze weet zeker dat dit de plek is waar ze lang en gelukkig zullen leven. Tot Rory een bom laat vallen. Hij houdt van Allie, maar hij wil zijn eigen droom achterna gaan: wonen en werken in Afrika. Hun happy ever after in Clover Cottage zal nog even moeten wachten… Hoewel Allie zich geen leven zonder Rory kan voorstellen, dwingt zijn vertrek haar toch tot nadenken. Misschien is dit het moment om haar eigen dromen na te jagen?’ (Uitgebracht door L.S. Amsterdam, vertaald door Karin Pijl).

Boeken waarin gezellige, knusse small town vibes centraal staan, ik hou ervan! Schrijfster Christie Barlow brengt ons in dit derde deel van de alom geliefde ‘Love Heart Lane’ serie precies zo’n verhaal. Een verhaal waarin je je kunt onderdompelen, deelgenoot wordt gemaakt van de verhalen van de mensen uit het dorpje en mee kunt genieten van alles wat ze meemaken. Tijd om een duik te nemen in ‘Gelukkig in Clover Cottage’.

In ‘Gelukkig in Clover Cottage’ die ook goed als standalone gelezen kan worden, duiken we in het leven van de sprankelende Allie en Rory. Allie’s grote droom is om haar eigen cottage te hebben, het te renoveren met haar eigen handen en te wonen in het dorp dat haar zo lief is. Rory droomt op zijn beurt van grote dingen: werken en leven in Afrika. Wanneer een documentaire wordt opgenomen in hun eigen dorp kan zijn droom zomaar eens uitkomen, maar of dat Allie ook gelukkig maakt? Barlow brengt ons twee hoofdpersonages die in eerste instantie niet meer van elkaar kunnen verschillen dan dag en nacht. Waar Allie zich voornamelijk richt op de toekomst met huisje boompje beestje, is Rory op zoek naar een leven met meer reuring. Dit zorgt ervoor dat hij in het begin van het verhaal ietwat stug en egoïstisch overkomt, wat ervoor zorgt dat je als lezer meer over hem te weten wilt komen. Wat zit er achter de dromen van Rory en waarom reageert hij zoals hij reageert? Barlow weekt de twee geliefde personages wat los van elkaar om je vervolgens mee te nemen in hun leven op een belangrijk punt. Een slimme manier van personage-introductie aangezien je zo meteen alles over hun geschiedenis, wensen en doelen leert. Barlow onderstreept daarnaast het belang van bijpersonages en laat ons als een vogel ook boven hun verhaallijnen hangen. Wat ‘Gelukkig in Clover Cottage’ een boek maakt dat rijk is aan verhaallijn en personages.

‘Een verhaal dat smaakt naar meer’

Barlow’s schrijfstijl laat zich het best vangen in bewoordingen als pakkend, prikkelend en gedetailleerd. Alsof je aan het kijken bent naar een serie als Gilmore Girls waarin ieder detail klopt, maar dan in boekvorm. Barlow geeft woorden aan emoties die personages voelen en gelaatstrekken die daarbij horen, waarmee ze meteen een gevoel overbrengt. Daarnaast heeft ze een meesterlijk gevoel voor het opbouwen van een verhaal en daarbij vooral het spanningsaspect. We worden echt op onze tenen gehouden als het gaat om de relatie tussen Allie en Rory, waarbij de schrijfster ook een aantal onverwachtste gebeurtenissen laat plaatsvinden.

‘Gelukkig in Clover Cottage’ is een verhaal dat straalt door de heerlijke feelgoodvibes die het heeft, de pakkende personages en verhaallijnen die het rijk is en de fijne schrijfstijl van Barlow. Een boek om als standalone te lezen, maar zeker smaakt naar meer om de voorgaande delen ook op te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.