Recensie: ‘Happily Never After’, Lynn Painter

‘Mr Wrong Number’ en ‘Love Wager’, als je een feelgood liefhebber bent dan heb je deze boeken zeker gelezen. Lynn Painter, de briljante schrijfster achter deze boeken, brengt ons deze zomer een verhaal dat je van je sokken blaast van de romantiek. Maak je maar op voor ‘Happily Never After‘ want dit boek wil jij deze zomer zeker in je strandtas meenemen!

When Sophie finds out right before getting married that she’s been cheated on (again!) it’s time for drastic action. Instead of calling the wedding off, she hires a gorgeous stranger – Max – to interrupt the ceremony and confront her fiancé. It’s hardly the wedding she’d planned. But Sophie enjoys taking revenge. So, when Max asks if she’ll work with him to help others expose their cheating partners, Sophie agrees. When they’re hired by a man who’s marrying the girl that once broke Max’s heart, Sophie expects Max to revel in the job. But instead, he seems to be wrestling with his feelings for his ex. And worse than that, Sophie is jealous…

Wat de mooiste dag van haar leven moest worden, verandert voor Sophie in een waar drama. Net voordat ze gaat trouwen met, wat zij dacht, de liefde van haar leven, komt ze erachter dat hij vreemd is gegaan. Tijd om actie te ondernemen, met alle gevolgen van dien.

In ‘Happily Never After’ maken we kennis met Sophie, een romanticus die sinds het vreemdgaan van haar verloofde niets meer moet hebben van mannen. Ze wordt voor een lastige keuze geplaatst. Trouwen met haar vreemdgaande verloofde, wiens vader de baas is van haar vader en daarmee voor veel problemen kan zorgen, of voor haar eigen geluk kiezen. Ze besluit een andere route te kiezen en ‘iemand anders’ het overspel van haar verloofde bekend te laten maken. Een ingehuurde man ‘Max’ zorgt ervoor dat alles aan het licht komt en bezorgd haar ook nog eens een nieuwe baan. Sophie wordt zijn collega en gaat hem helpen om mensen te redden van een bruiloft met een vreemdganger. Painter brengt ons met Sophie een leuk personage om te volgen, iemand die het hart op de tong heeft en haar eigen gang gaat door alles wat ze heeft meegemaakt. Maar ook iemand die op het eerste oog niet lijdt onder wat er allemaal is gebeurd, maar het toch zeker wel wat littekens achter heeft gelaten. De schrijfster brengt ons iemand waar je beetje bij beetje meer een band mee opbouwt. Net zoals met Max, waar een deel van het verhaal vanuit is geschreven. Door ons een duo-perspectief te presenteren zorgt Painter ervoor dat we bij allebei dicht in de buurt komen en we ze door en door leren kennen.

‘Een boek waarbij je feelgoodhart zeker een sprongetje maakt!’

Painter’s boeken staan bekend om een flinke dosis humor, en dat brengt ze ons met ‘Happily Never After’ zeker weer. In combinatie met haar vlotte schrijfstijl en de romantiek in het verhaal is het weer smullen geblazen. Al heeft dit verhaal voor mij wel een paar haken en ogen. De boeken van Painter staan altijd bekend om hun mooie organische verloop, waarbij goed aandacht wordt besteed aan het verhaallijn in zijn geheel en alle gebeurtenissen mooi op elkaar aansluiten. In ‘Happily Never After’ is dit iets minder. Gebeurtenissen overkomen de hoofdpersonages soms, zonder dat daar een directe aanleiding voor is waardoor het met momenten wat lastig te volgen kan zijn. Daarnaast worden situaties, zoals onder andere rondom de ex van Max, niet voldoende uitgediept. Painter laat hier wat mooie kansen liggen om het verhaal meer diepgang te geven.

‘Happily Never After’ mag hier en daar dan wat haken en ogen hebben, het verhaal vermaakt zeker door de humor en liefde die Painter naar voren brengt. De chemie tussen Sophie en Max spat van de pagina’s af en maakt dat je feelgoodhart zeker een sprongetje zal maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.