Recensie: ‘Happy Place’, Emily Henry

Wanneer je bookstagram of booktok de afgelopen weken hebt geopend, heb je dit boek zeker voorbij zien komen: ‘Happy Place‘ van Emily Henry! Het kleurrijke boek wordt de wereld ingeprezen met lovende recensies. Deze week las ik het boek zelf en ik kan je zeggen: dit is Henry op haar best!

‘Harriet and Wyn are the perfect couple – they go together like bread and butter, gin and tonic, Blake Lively and Ryan Reynolds. Every year, they take a holiday from their lives to drink far too much wine with their favourite people in the world. Except this year, they are lying through their teeth, because Harriet and Wyn broke up six months ago. And they still haven’t told anyone. But the cottage is for sale so this is the last time they’ll all be here together. They can’t bear to break their best friends’ hearts so they’ll fake it for one more week.’ (Uitgebracht door Penguin UK)

De boeken van schrijfster Emily Henry, ze zijn altijd heerlijk romantisch, zitten vol met humor en pakkende personages die een feestje zijn om te volgen. Een omschrijving die ook helemaal opgaat voor haar nieuwe boek ‘Happy Place’!

In ‘Happy Place’ volgen we de net single geworden Harriet (harr voor vrienden). Het hele jaar kijkt ze uit naar de vakantie met haar vrienden in de cottage waar ze al vanaf hun tienerjaren komen. Deze plek, door Harriet omgedoopt als ‘happy place’, staat garant voor gezellige tijden samen, lekker eten en bijkletsen. Iets wat Harriet goed kan gebruiken, nu ze door haar verloofde is verlaten. Klein detail: dat heeft ze nog niet tegen haar vrienden verteld, die haar verrassen met haar kersverse ex-verloofde tijdens de vakantie. Na meer dan zes maanden komt ze weer oog in oog te staan met de man waarvan ze dacht dat hij de liefde van haar leven was. Ze besluiten hun break up nog even voor zich te houden om de vakantiepret niet te drukken, maar of ze daarmee alleen de rest voor de gek houden…? Henry brengt ons met Harriet een heerlijk personage om te volgen. Iemand met het hart op de tong, die over een goed gevoel voor humor bezit, maar ook haar kwetsbare kanten heeft die haar menselijk maken. De schrijfster heeft het verhaal vanuit de ik-vorm opgetekend, waardoor we een goed beeld krijgen van Harriet, haar gevoelens en emoties. Omdat het hoofdpersonage een echte flapuit is schuwt ze ook in haar gedachtes niet om de meest ongenuanceerde dingen te zeggen, dit maakt dat je als lezer meermaals met tranen in je ogen zit van het lachen.

‘Vlot, humorvol en catchy!’

Henry is een ware koningin van feelgood, wat heeft deze schrijfster weer een geweldig boek neergezet. Haar schrijfstijl is heerlijk vlot, met catchy dialogen waarin we de personages goed leren kennen. Daarnaast laat Henry ons ook kennismaken met een nieuwe manier van het vertellen van een verhaal, zo beschrijft ze zowel het heden als het verhaal van Harriet en Wyn uit het verleden. Het is even wennen in het begin om het verhaal zo te lezen, aangezien de eerste flashback vanuit het niets komt. Maar daarna zorgt ze er met deze manier van schrijven voor dat je een compleet liefdesverhaal te lezen krijgt. En uiteraard ook een verhaal dat is doorspekt met humor, zoals het een goede feelgood betaamd. Henry heeft een meesterlijk gevoel voor humor en weet daarbij het randje tussen wat wel en niet kan, goed op te zoeken. Complimenten daarnaast ook voor de schrijfster dat ze ons een verhaal brengt waar ook zeker een rauw en emotioneel randje aanzit. De kwetsbaarheden van het hoofdpersonage, maar ook de bijpersonages worden mooi in beeld gebracht en maken dat je je nog meer betrokken voelt bij hun verhalen.

‘Happy Place’ is wat mij betreft mijn happy place geworden! Iedere avond kon ik niet wachten om het boek weer verder te gaan lezen. Het is heerlijk vlot, humorvol en catchy geschreven. Het hoofdpersonage en de bijpersonages zijn een feestje om te volgen en de verhaallijn is feelgood op zijn best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.