Recensie: ‘Hart voor de zaak’, Charlotte De Monchy

De boeken van Charlotte De Monchy, het zijn stuk voor stuk verhalen die je in één zit uit wilt lezen! Zo pakkend, humorvol en altijd met een verhaallijn waar je heerlijk in mee kunt zwijmelen. Haar nieuwe boek ‘Hart voor de zaak’ doet daar zeker niet aan onder!

‘Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: de fabriek van haar ouders overnemen in het kleurloze dorp in Nederland waar ze is opgegroeid.

Als de eerste gast zich aanmeldt voor de luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die waarschijnlijk geen enkele waardering heeft voor de prachtige natuur, de biologische moestuin en de gekoesterde scharrelvarkens in het bos. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt ineens de knappe zoon van de eigenaresse om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.’ (Uitgebracht door Boekerij)

De boeken van Charlotte De Monchy, ik hou ervan! En dat begint al bij de covers, die altijd zo heerlijk catchy zijn en je meteen meenemen in de setting van het verhaal. Iets dat ook opgaat voor de gezellige cover van ‘Hart voor de zaak’, waarin De Monchy ons voor de achtste keer weer meeneemt in een bruisend feelgood verhaal.

In ‘Hart voor de zaak’ maken we kennis met Julia, een vriendelijke vrouw die huis en haard heeft achtergelaten voor Magnus Estate in Ierland waar ze manager van is. Iets wat ze doet met alle liefde, ze is vrienden geworden met de andere medewerkers op het landgoed en spendeert haar dagen er met veel plezier. Iets dat ze niet kan zeggen over haar geboortedorp, waaruit ze niet kon wachten om te vertrekken. Door haar ouders die een eigen bedrijf bezitten, bij wie de pensioengerechtigde leeftijd steeds meer in beeld komt, wordt ook Julia steeds meer naar haar geboortedorp getrokken. De Monchy brengt ons met Julia weer een heerlijk personage om te volgen. Iemand met het haar hart op de tong, die een flink dosis humor bezit en niet bang is om haar eigen boontjes te doppen. Maar daarnaast ook iemand die het nodige heeft meegemaakt waar je mondjesmaat meer over te weten komt. Net zoals over de andere personages in het verhaal. De Monchy zet namelijk haar beproefte succesformule weer in en brengt ons een verhaal waarin meerdere personages centraal staan, waar je als een vogel boven hangt. Ze brengt ons daarmee een rond verhaal, waarin ook bijpersonages hun eigen verhaallijnen hebben.

‘Een fijn feelgoodverhaal voor de liefhebbers!’

De Monchy’s schrijfstijl is zoals we uit haar vorige boeken gewend zijn, heerlijk vlot met een flinke dosis humor. Laat het maar aan deze schrijfster over om een verhaal neer te zetten dat doorspekt is met grappige situaties en dito uitspraken. Daarnaast complimenten voor De Monchy voor haar prachtige beeldende manier van schrijven. Het landgoed komt vanaf het eerste moment tot leven met de gedetailleerde omschrijvingen die de schrijfster geeft. Dit maakt dat je als lezer je er een goed beeld van kunt vormen en je al snel onderdeel van het verhaal voelt. Een verhaal dat daarnaast bol staat van de romantiek waar je weer helemaal in mee kunt zwijmelen.

De Monchy zet met ‘Hart voor de zaak’ een heerlijke feelgood neer die straalt door de kleurrijke personages en de sprankelende, vlotte en humorvolle schrijfstijl van de schrijfster. Een fijn feelgoodverhaal voor de liefhebbers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.