Recensie: ‘Het bos, vier vragen, het leven en ik’, Tessa Randau

Je hebt vriendschappen die alles in positieve zin weten te veranderen, je aan het denken zetten. Schrijfster Tessa Randau sloot een waardevolle vriendschap met een vrouw die ze tegenkwam in het bos, een vriendschap waardoor ze eindelijk de stappen kon zetten die ze altijd al wilde zetten in haar leven. Ze schreef het op in ‘Het bos, vier vragen, het leven en ik‘.

‘Een jonge vrouw ziet het niet meer zitten en vlucht het bos in. Ze wil ontsnappen aan haar leven – aan haar veeleisende baan maar ook aan de drukte van haar gezin. Ze begrijpt haar eigen gevoelens niet, want ze heeft toch alles waar ze van droomde? Dan ontmoet ze een oudere vrouw die haar vier vragen stelt. Er ontstaat een bijzondere vriendschap en ze ziet haar leven veranderen. Dit boek inspireert je om te ontdekken wat écht belangrijk voor je is, met meer rust en geluk tot gevolg.’ (Uitgegeven door Kosmos Uitgevers).

Soms kom je een boek tegen dat precies op het juiste moment in je leven komt, om je een steuntje in de rug te geven, je te inspireren of juist even een moment van ontspanning te geven. ‘Het bos, vier vragen, het leven en ik’, is zo’n boek dat je weet te raken, aan het denken zet over je eigen leven en je het steuntje in de rug geeft om je eigen dromen na te jagen. Dat Randau daarnaast ook nog eens over een geweldige schrijfstijl beschikt maakt dit een boek om te koesteren!

Randau neemt ons in ‘Het bos, vier vragen, het leven en ik’, mee in haar eigen zoektocht. Hoewel het verhaal niet biografisch is, voelt het vanaf het eerste moment ontzettend realistisch. Randau schrijft over een jonge vrouw in de bloei van haar leven, met een leuke partner, kinderen en een goede baan. Maar toch maakt haar dat niet gelukkig, er knaagt iets. Maar wat, daar kan ze niet precies haar vinger op leggen. Op een dag gaat ze terug naar het bos waar ze in haar kindertijd vaak kwam, nu niet om de natuur te ontdekken maar om na te denken over het leven. Daar verschijnt een oudere vrouw waarmee ze in gesprek raakt, de vrouw stelt haar een vraag die meteen aan het denken zet. De schrijfster neemt je mee op haar pad naar verandering en brengt dit open en kwetsbaar naar papier. Haar zoektocht naar meer rust en zingeving in het leven is inspirerend en zorgt dat je als lezer zelf ook over de vragen na gaat denken. Terwijl Randau’s personage haar stappen zet, word je als lezer met iedere pagina die je omslaat meer geïnspireerd om de stappen zelf ook te zetten.

‘Een prachtig relaas dat inspireert en motiveert!’

Randau schrijfstijl is heerlijk vlot, fijn te volgen. Hoewel ze complexe thema’s als: het vinden van geluk, afscheid nemen van het bekende, kiezen voor jezelf en je gezin, behandelt voelt het boek op geen een punt te zwaar. De schrijfster weet te perfecte balans aan te brengen tussen de onderwerpen en schuwt er ook niet voor terug om humor in te zetten om het verhaal kracht bij te zetten. Dit maakt het een prachtig relaas voor een rustiger, en vrijer leven. Randau’s verhaal is inspirerend, herkenbaar voor iedereen die soms overweldigd is door de chaos van alledag en het tijd vindt om veranderingen in zijn of haar leven aan te brengen.

De schrijfster brengt ons een persoonlijk, kwetsbaar verhaal waarin ze niet belerend haar lessen oplegt, maar je stimuleert om zelf van de gebaande paden af te stappen en te ontdekken wat voor jou werkt. ‘Het bos, vier vragen, het leven en ik’, is een prachtig relaas, een verhaal dat inspireert door de openheid en kwetsbaarheid waarmee het naar papier is vertaald. Een verhaal dat je iedereen, die graag een stap zou willen zetten naar een rustiger leven maar niet weet hoe dit aan te pakken, gunt om te lezen. Een verhaal dat inspireert, aan het denken zet en motiveert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.