Recensie: Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby, Caren Lissner

Carrie Pilby heeft een hoog IQ, en dat zit haar nog wel eens in de weg. Met haar vele eigenaardigheden wordt ze op pad gestuurd om de wereld te ontdekken. ‘Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby‘ heeft alles wat een goed YA boek moet bezitten, maar slaagt er niet in om dit tot uiting te brengen.

het-niet-zo-coole-leven-van-carrie-pilbyCarrie Pilby is briljant maar sociaal nogal onhandig. Eigenlijk blijft ze het liefst gewoon thuis, tot haar therapeut haar huiswerk opgeeft:

1. Verzin 10 dingen die je leuk vindt (en ga ze ook echt DOEN!)
2. Sluit je aan bij een club (en PRAAT met mensen!)
3. Maak een afspraakje (met een jongen die je ook echt LEUK vindt!)
4. Vertel iemand dat je om hem/haar geeft (je psychiater telt NIET mee.)
5. Vier een feestje (en niet in je EENTJE!)

Serieus? Moet ze dit echt gaan doen? Schoorvoetend neemt ze de uitdaging aan. Om te ontdekken dat het best leuk is. Sterker nog, ze krijgt er zowaar plezier in – met name in punt drie van de lijst! 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, alle ingrediënten waren aanwezig om dit een fantastisch verhaal te laten worden. Een geweldig personage om over te schrijven, een leuk verhaal om uit te werken. Toch ben ik niet echt enthousiast over dit boek. Het verhaal is langdradig en soms gewoon verwarrend. Of dit komt door de hoofdpersoon die door haar kennis ook ver van de lezer komt te staan of de gedetailleerde schrijfstijl van Caren Lissner valt niet te zeggen.

Alle ingrediënten om er een fantastisch verhaal van te maken zijn aanwezig

Het boek is niet alleen maar kommer en kwel. Een gedetailleerde schrijfstijl bevalt je nou eenmaal wel of niet. Wel moet ik Lissner complimenteren met haar goed doordachte verhaal. Alle puntjes vallen uiteindelijk op zijn plaats en je wordt niet achtergelaten met een open einde. Daarnaast bevat het verhaal ook humor waardoor je toch nieuwsgierig wordt naar het volgende hoofdstuk.

‘Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby’ is een boek voor lezers met een lange adem. Bij vlage humoristisch.

Heb jij ‘Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.