Recensie: Het onwijs grote Filosofie Doeboek

Heeft een vlieg gevoelens? Moet je altijd eerlijk zijn? Kun je verliefd worden op een robot? Waar was je voor je geboorte? Deze zomer staat in het teken van filosofie met ‘Het onwijs grote Filosofie Doeboek‘ van Filosofie Magazine!

‘Ga zelf aan de slag met ingewikkelde breinbrekers, spannende gedachte-experimenten en geniale grappen om uit te halen bij je vrienden. Leer alles over de grootste genieën die niet altijd begrepen werden. Wist je dat de Griekse filosoof Socrates de gifbeker moest drinken omdat hij zulke moeilijke vragen stelde?’

Een keer iets anders dan een roman of een YA. ‘Het onwijs grote Filosofie Doeboek’ is een boek vol leuke gedachte-experimenten, mindfucks en grappen voor iedereen tussen de acht en de 88 jaar. Door middel van vragen over onderwerpen als eerlijk zijn, waar komen we vandaan, wanneer is het iemands eigen schuld, zetten de makers je aan het denken over het leven. Dit doen ze op een grappige, speelse manier waardoor filosofie (wat nog wel eens een stoffig imago heeft) leuk en toegankelijk wordt.

Een doeboek voor jong en oud

Wat ik vooral een plus vind aan dit boek is dat onderwerpen op een begrijpelijke manier worden uitgelegd. Dit lijkt mij vooral fijn voor kinderen die kennis willen maken met de wereld van de filosofie. Hoewel het boek voornamelijk ingaat op kinderen vanaf een jaar of acht is dit ook zeker een leuk boek voor volwassenen. Want hoe vaak sta jij stil bij vragen als: zullen we geld afschaffen en wat is een goed mens?

‘Het onwijs grote Filosofie Doeboek’ is een aanrader voor jong en oud. Boordevol interessante experimenten en vragen die je nog lang bezig zullen houden.

Heb jij ‘Het onwijs grote Filosofie Doeboek’ ook? Laat weten bij de reacties wat jij ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.