Recensie: ‘Het sprookjes memoryspel’

Sneeuwwitje, Assepoester, Belle en het beest, sprookjes: zoals jullie weten ik hou ervan! Dit voorjaar brengt uitgeverij Laurence King (vertegenwoordigd door BIS Publishers) ons ‘Het sprookjes memoryspel‘, dat van iedere sprookjesliefhebber een ware fanatieke speler maakt om alle kaartjes bij elkaar te zoeken!

Het sprookjes memoryspel is het nieuwste spel in onze populaire memoryreeks. Zoek in dit nieuwe sprookjesmemoryspel je favoriete sprookjesfiguren en de voorwerpen die erbij horen bij elkaar. Verzamel de drie dingen die bij elkaar horen en maak een verhaaltje: Assepoester + pompoenkoets + glazen muiltje.

Weet jij nog wie bang is voor de grote boze wolf? En wat was ook alweer het verhaal van de drie beertjes? Jonge kinderen vinden het heel leuk om de kaartjes van het sprookje bij elkaar te zoeken. Ervaren vertellers kunnen er een spannend geheugenspel van maken door te onthouden waar de drie stukken ook alweer liggen. De schitterende doos bevat 15 sprookjes, met illustraties van Yeji Yun en verteld door Anna Claybourne.’

Memory, als er een spel is dat ik vroeger al graag speelde en nu nog steeds, dan is het dat wel. Je geheugen aan het werk zetten door telkens de juiste kaartjes met elkaar te matchen. Als dit toffe spel dan ook nog eens wordt gecombineerd met een van mijn favoriete boekengenres ‘sprookjes’ dan ben ik vrijwel meteen om. Laat het maar aan Laurence King over om dit nog een stukje beter te maken door het spel een extra dimensie mee te geven, bij ‘Het sprookjes memoryspel’ zoek je namelijk niet 2 kaartjes bij elkaar, maar 3.

Het eerste wat opvalt aan het spel is de aantrekkelijke en vertederende verpakking waarin het komt. Illustrator Yeji Yun heeft de sprookjeshelden op een vertederende manier afgebeeld op de speldoos. Wie het doosje vervolgens opmaakt stuit daar op een rood boekje met ‘De sprookjes’ op de voorkant. De vijftien sprookjes die aan bod komen in het spel staan hierin kort opgeschreven om je weer even helemaal mee te nemen in de magische wereld van de verhalen die we kennen uit onze jeugd. Van Hans en Grietje tot Aladdin. Vervolgens tref je vijfenveertig kaarten aan met daarop de sprookjes afgebeeld. Ook hier heeft Yun met veel oog voor details de helden uit de verhalen tot leven gebracht met pakkende, vlotte en vertederende illustraties.

‘Een tof memoryspel met iets extra’s’

Het spel zelf is in het begin even wennen. Door jarenlang memory te spelen met het zoeken naar twee kaarten is het even omschakelen om ook de derde kaart te vinden. Maar daardoor is het spel zeker niet minder leuk! Het is een uitdaging om alle drie de kaartjes te onthouden, wat goed te doen is doordat het 15 sprookjes zijn en je dus niet eindeloos aan het zoeken bent. Wat ik vooral leuk vind aan dit spel is dat het de spelers uitdaagt om de sprookjes in hun eigen woorden te vertellen. Als je de drie kaarten hebt gevonden is het namelijk leuk om aan elkaar te vertellen waar het sprookje over gaat. Dit spel haalt dan ook zeker niet alleen de fanatieke speler in je naar boven, maar ook een ware verhalenverteller.

‘Het sprookjes memoryspel’ is een van mijn favoriete memoryspellen! De uitdaging die het geeft door drie kaart te zoeken, de pakkende illustraties en het competitieve deel in het spel op zowel het vinden van de kaarten als het vertellen van de leukste verhalen maken dit een tof spel voor jong en oud. Ik ga het er nog vaak bijpakken om het te spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.