Recensie: Het Zomerhuis, Ann Brashares

De boeken van ‘Vier vriendinnen, een spijkerbroek‘ heb ik helemaal stuk gelezen. De film heb ik zovaak gezien dat ik de scenes mee kan spreken. Ann Brashares (schrijfster van deze geweldige serie) brengt ons deze zomer een nieuw boek met de toepasselijke titel: ‘Het zomerhuis

Sinds hun geboorte delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één slaapkamer. Sasha’s vader was ooit getrouwd met Rays moeder, maar sinds hun scheiding ontlopen ze elkaar. In hun zomerhuis komen ze nu met hun nieuwe gezinnen, maar nooit tegelijk. Zo komt het dat Ray en Sasha in hetzelfde bed slapen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. Toch intrigeert die andere kant van de familie. Door een onverwachte ontmoeting, een explosief familiefeest en een lang verzwegen geheim wordt alles op zijn kop gezet. Kan er uit deze chaos ook iets moois ontstaan?

Ann Brashares zal bij vele in het geheugen gegrift staan door de fenomenale ‘Vier vriendinnen’-serie. Van ‘Het zomerhuis’ had ik dan ook hoge verwachtingen. Verwachtingen die helaas niet helemaal waar zijn gemaakt. Brashares beschrijft dit boek vanuit de derde persoon. Dat betekent dat er redelijk veel wordt geschakeld tussen de verschillende hoofdpersonen. Het schakelen in perspectieven,wat haar in de vorige boeken zo goed af ging, speelt haar nu parten. De verhaallijn wordt niet compleet en je blijft achter met veel vragen.

Tegen het einde van het boek lijkt Brashares haar draai  gevonden te hebben.

Dit gezegd hebbende moet ik wel het compliment maken voor de verhaallijn. De unieke setting en creatieve verhaallijn zorgen er wel voor dat je het boek uit wil lezen. Daarnaast lijkt Brashares tegen het einde van het boek haar draai te hebben gevonden en verbetert het verhaal aanzienlijk. Dit komt ook door de hilarische zussen van Ray en Sasha! De gevoelens van de personages komen ook meer naar voren en hierdoor krijg je een echte band met ze. Om dit nog eens af te toppen komt er tegen het eind een plot twist die je zeker niet aan ziet komen. Het is dus een boek voor de lange adem maar wel de moeite waard om uit te lezen.

‘Het zomerhuis’ wist mij niet helemaal te overtuigen. Ik denk dat als je de ‘vriendinnen’-serie niet hebt gelezen je er met minder hoge verwachtingen in gaat en zo meer kunt genieten van het boek.

Heb jij ‘Het zomerhuis’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.