Recensie: Hij, hij en ik, Kristan Higgins

Voor het altaar erachter komen dat je toekomstige man meer met Justin Timberlake heeft dan met jou. Het overkomt hoofdpersoon Faith in de nieuwe roman van Kristan Higgins genaamd ‘Hij, hij en ik‘.

Net toen Faith Holland voor het altaar stond om haar jawoord te geven, vond Levi Cooper, de beste vriend van haar verloofde, het tijd. Tijd voor haar aanstaande om op te biechten dat hij weliswaar gek op haar was, maar dat hij op cruciale momenten aan Justin Timberlake moest denken om iets voor elkaar te krijgen. En dat het hem dus verstandig leek om maar niet te trouwen. Faith kon destijds maar één ding bedenken: vluchten naar de grote stad! Maar nu, drie jaar later, heeft haar familie haar nodig, en gaat ze terug naar Blue Heron. Moet kunnen, want de wonden zijn inmiddels wel geheeld… denkt ze. Maar dan ontdekt ze dat uitgerekend Levi – de man die destijds haar bruiloft ruïneerde – haar nieuwe buurman is!

Een grappige feelgood roman met een rauw randje, zo zou je dit boek het beste kunnen omschrijven. Kristan Higgins staat toch wel bekend om haar romantische feelgood romans, maar in ‘Hij, hij en ik’ slaat ze een iets andere weg in. Dit keer geen zoetsappige roman waarbij het glazuur van je tanden springt maar een verhaal over twee kwetsbare mensen die moeten leren om elkaar te vertrouwen. Doordat Higgins vanuit beide personages schrijft kom je als lezer heel dichtbij en sluit je de personages al snel in je hart. Dit is ook toe te dichten aan Higgins feilloze manier van schrijven waarmee ze het moeilijk maakt om het boek weg te leggen.

Een grappige feelgood roman met een rauw randje, zo zou je dit boek het beste kunnen omschrijven

Wat dit boek er voor mij eentje maakt om niet te vergeten is het onderzoek wat in dit boek is gestoken. Higgins zet niet alleen een geweldig verhaal neer, maar ook een die tot in de puntjes is uitgewerkt. Neem bijvoorbeeld de wijngaarden die haar vader bezit, deze is zo gedetailleerd beschreven dat je hem helemaal voor je ziet. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat dit verhaal klopt en een echte easy read is geworden.

‘Hij, hij en ik’ is een boek dat je zeker nog lang zal bijblijven. Het is geweldig geschreven, bevat de juiste verhouding tussen humor en emoties en is ook nog eens tot in de puntjes uitgewerkt.

Heb jij ‘Hij, hij en ik’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt! Benieuwd naar de inspiratie van Kristan Higgins achter dit boek? Boekhopper interviewde haar, lees het interview hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.